Hur man installerar ett Starter i en Honda Goldwing GL1200

Honda Goldwing GL1200 var en turnerande klass motorcykel producerad 1984-1987 års modell. De GL1200 har en 1182-cc fyrcylindrig motor, femväxlad växellåda, skivbromsar och flera varelse alternativ komfort. Efter fortsatt användning, kan den elektriska startmotorn för din Honda Goldwing GL1200 misslyckas och behöver bytas ut. En defekt startmotor kan misslyckas med att rotera motorn vid ingrepp, eller ge alltför långsamt för en rotationshastighet för en lyckad motorstart. Byta ett defekt starter är en lätt uppgift om man har rätt verktyg finns tillgängliga. Saker du behöver
Metric skiftnyckel uppsättning
Metric Hylsnyckelsats
ren trasa
Automotive fett
dielektriskt fett
ersätter starter
Visa fler instruktioner

1

Ställ motorcykeln på central-och tändningen till läge "Off".
2

Låt motorcykelns motorn svalna, om tillämpligt. Ta bort plasten batteriluckan som är under sätet på vänster sida av motorcykeln. Koppla den "positiva" och "negativa" kablar från batteriet med en lämplig storlek metriska nyckel eller hylsa.
3

Ta bort batteriet från motorcykeln.
4 < p> Undersök nedre vänstra delen av motorn och lokalisera tunnaformade elektrisk startmotor ovanför växelspaken.
5

Ta bort den stora strömkabeln ansluten till terminalen stud, monterad på sidan av starter, med hjälp av lämplig storlek metriska skiftnycklar. Håll muttern närmast startapparaten på plats med en skiftnyckel, medan lossa den yttre muttern med en lämplig storlek metrisk eller hylsa, vända i en moturs rörelse. Var noga med att dra tillbaka den skyddande gummi terminalen boot från terminalen stud att exponera terminala muttrarna.
6

Ta bort de två fästskruvarna som håller fast startmotorn till motorhuset med lämplig storlek socket.

7

Fatta startapparaten och ta försiktigt bort den från motorrummet.
8

Rengör och smörj starter anliggningsytan på motorn med hjälp av en lämplig ren trasa och fordonsindustrin fett .
9

Torka bort eventuell rost finns på strömmen trådanslutningsklämma och applicera ett tunt lager av dielektriskt fett till terminalen anslutning stud på den nya startmotorn.
10

Montera den nya starter att motorn. Passa starter utgående drevet med startmotor koggen vid montering av nya starter till passytan.
11

Säkra nya startmotorn på motorn med hjälp av bultar och en lämplig storlek socket.
12

Fäst strömkabeln till terminalen stud på den nya startmotorn. Var noga med att hålla muttern närmast starthuset med lämplig storlek skiftnyckel vid åtdragning av yttre muttern. Att låta den första muttern att rotera fritt kommer att orsaka skador på den nya startmotorn.
13

Skjut skyddande gummi uttagsskyddet över kabelanslutning. Sätt tillbaka batteriet för att slutföra installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110879.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.