Hur du justerar kedjan på en Tiger 1050

Triumph tillverkar Tiger 1050cc motorcykel. Denna modell är en sport-touring cykel som ger komfort för långa turer. Motorcykel kedjor överföra energi från motorn till bakhjulet för rörelse. Kedjan kräver tillräckligt med spänning så den inte hänger men inte så hårt att det gör bakhjulet svårt att vända. Kedjor som är för lös kan böja hjul drev och kedjor som är alltför snäva värma upp med extra friktion och kan gå sönder. Triumph rekommenderar den vertikala kedjan rörelsen vara 35 till 40 mm för bästa operativa resultat. Saker du behöver
Skiftnyckel
Metric linjal
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln och placera den på sidan cykelställ.

2

Placera en skiftnyckel på vänster bakhjul spindel mutter. Detta är den största muttern på den vänstra sidan av bakhjulet. Vrid nyckeln moturs för att lossa muttern, men ta inte bort den. Lossa den högra hjulaxelmuttern på samma sätt.
3

Placera en skiftnyckel på vänster sida låsmutter av kedjan justerbulten. Låsmuttern är framför bakhjulet justerbulten. Vrid låset moturs ca två varv för att lossa den. Upprepa denna åtgärd för att lossa den högra låsmutter.
4

Vrid justerbulten på vänster sida av cykeln medurs för att lossa kedjan och räkna antalet varv. Lossa kedjan på den högra sidan av cykeln i samma antal varv. Vrid justeringsskruvarna på vardera sidan samma antal varv moturs för att spänna kedjan.
5

Dra åt de två låsmuttrarna medsols på varje sida av cykeln för att behålla kedjespänningen. Dra åt hjulaxelmuttern på vardera sida av motorcykeln.
6

Håll en metrisk linjal upp till kedjan. Flytta bottendelen av kedjan ner med en hand och mäta den vertikala rörelsen av kedjan. Det bör röra sig mellan 35 och 40 mm. Gör några ytterligare justeringar för att lossa eller dra åt kedjan till dessa Triumph specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110660.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.