Hur vinterförbereder ditt Supermoto

Att äga och rida en KTM Supermoto, eller någon cykel för den delen, kan vara en spännande upplevelse. Problemet med cyklar är att de inte gör mycket bra på vintern. Det är därför de flesta människor sätter sina cyklar i vinterförvaring, men envisa entusiaster föredrar att rida året runt. I båda fallen Supermoto kan och måste vara beredd för antingen scenario. Den goda nyheten är att ägaren kan förbereda sig för vintern själv. Saker du behöver
Motorolja
Motoroljefilter
Däck Front spårvidd Mössor och bakre motorcykeln står
Mjuk handduk
Bearing Lube
Kedjesprej
vaxbaserat frätande hämmare
Rostfritt stål Protectant
Kontaktsprej
Polska
Visa fler instruktioner
Vinterförvaring
1

Kör motorn tills bensintanken är torr . Fyll tanken med färskt bränsle och häll rätt mängd bränsle stabilisator i bränsletanken. Följ bränsle stabilisator tillverkarens anvisningar.
2

Rengör motorcykeln enligt tillverkarens anvisningar.
3

Byt motorolja och filter för att avlägsna eventuella frätande syror i den gamla oljan.
4

Inspektera expansionskärlet och kylaren för att se till att kylningen vätskenivån är tillverkarens rekommenderade nivåer efter tillverkarens anvisningar för kontroll av kylvätska nivåer. Fyll expansionskärlet tills kylvätska nivån ligger mellan min och linjerna MAX. Fyll kylaren helt full om det visar sig vara låg. Använd en lösning av 50 procent frostskyddsmedel och 50 procent destillerat vatten som en kylfluid. Lufta kylsystemet enligt anvisningarna i instruktionsboken om mer än en liter kylvätska behöver läggas till radiatorn.
5

Pumpa däcken. Se till att däcken är pumpade till det tryck som rekommenderas av tillverkaren genom att kontrollera trycket med en lufttrycksmätare. Jack upp både fram-och bakhjulen med motorcykeln står så att vikten på cykeln inte vilar på däcken.
6

Ta ur batteriet och förvara det på något annat än ett betonggolv. Ladda batteriet med en batteriladdare inställd på en inställning som gör att batteriet att ta emot en stadig underhållsladdning.
7

Täck cykeln med en luft-genomsyrade presenning för att undvika fukt uppbyggd under tarp. Addera vinterdrift
8

Stäng ljuddämparen öppningar och tvätta cykeln med en svamp med varmt vatten och en kommersiell kvalitet tvättmedel. Caked-on smuts kan tas bort med en mjuk vattenstråle, medan du kan ta bort envis smuts och fläckar genom att spraya med en motorcykel renare och skrubbning med en mjuk borste. Skölj cykeln med en mjuk vattenstråle. Torka cykeln med en mjuk handduk. Ta bort ljuddämparen beläggningar och ta en kort tur till att vatten på motorn, bromsarna och andra platser som inte kan nås till torka.
9

olja eller smörj samtliga lagerställen och glidlager efter motorn har svalnat. Smörj kedjan med kedjespray.
10

Skjut skydden på styret monterade instrument tillbaka och låta eventuell fukt som har kommit in medan tvätta avdunsta.
11

Behandla motorn, svingarmen och alla andra oavslutade områden med ett vax-baserat rostskyddsmedel. Behandla avgasrören med en produkt som kommer att skydda rostfritt stål. Polera de målade ytorna på cykeln
12

Spray tändningslåset, Nödavstängningsknappen, kombinationen switch och alla elektriska anslutningar med kontakt spray för att undvika korrosion och funktionsstörningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110994.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.