Hur Tappa av oljan från en 1981 Yamaha XS1100

I 1981 XS1100 var den största motorcykeln produceras av Yamaha på tiden, producerar tillräckligt med kraft och komfort för att bli en populär touring motorcykel. En stadig tillförsel av motorolja krävdes för att hålla 1.100 kubikcentimeter motor i topp körklart skick, vilket innebar att regelbundna oljebyten var nödvändiga. Men, innan motorn kunde fyllas med ny olja, måste den gamla oljan tömmas. Den mest specialiserade verktyg behövs - ett centrum stand - är inbyggd i motorcykeln själv. Saker du behöver
Bromsrengöringsmedel Lint-free shop handduk
17 millimeter (mm) socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Momentnyckel
oljefilterelement
Oljefilter tätande O-ring
20W50 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står att hålla den på en säker, plant läge.
Sida 2

Starta motorcykeln och tände den gå på tomgång i stället för tre till fem minuter. Stanna motorn och skruva loss oljelocket från höger sida av motorn för att ventilera oljesystemet.
3

Placera ett oljetråg under oljefiltrets lock på botten av motorn, placerad vid förbindelsepunkten mellan de halsdukar och rören header. Oljan drain bolt är placerad på motorns oljetråg, strax bakom och till vänster om oljefilterlocket.
4

Rengör oljefiltret locket, olja rinna bult och det omgivande området med broms renare att avlägsna smuts och damm uppbyggd och förhindra kontaminering av oljesystemet. Torka med en luddfri handduken.
5

Skruva oljeavtappnings bulten från oljetråget med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa av motorolja i oljetråget.
6

Skruva oljan rinna bult på oljetråget med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra avloppet bulten till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Skruva loss bulten från mitten av oljefilterlocket med en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Sänk oljefilterlocket bort från motorn. Låt någon olja kvar i oljepumpen att rinna ner i oljetråget.
8

Dra oljefiltret och dess tätande O-ringen ur oljefilterlocket. Spraya insidan av oljefilterlocket med broms renare att lossa eventuellt skräp och torka rent med en luddfri handduken.
9

in ett nytt oljefilter inslag i oljefilterlocket. Tryck en ny tätande O-ringen över kanten på filtret. Smörj in O-ringen lätt med 20W40 motorolja.
10

Placera oljefilterlocket mot motorn och skruva oljefilterlocket bulten på plats med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt oljefiltret locket bult 18 foot-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108074.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.