Instruktioner för Byta oljefilter på en Gold Wing 1800

Nationalekonomi tar ut gör-det-självare i många människor. Kostnaden för att byta olja i en Honda Gold Wing 1800 i en specialaffär som i november 2010 inkluderar $ 50 till $ 75 per timme arbetskostnader, eller mer, förutom kostnaden för olja och filter. Till skillnad från att byta olja på en bil, byta olja på en motorcykel inte kräver hissar eller ramper, alla de delar du behöver finns inom räckhåll från en sittande eller hukande ställning. Saker du behöver
ersätter Gold Wing oljefilter
Replacement metall krossa bricka från 4 liter naturlig eller syntetisk olja
Oljefilternyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Parkera cykeln på en plan yta, helst betong. Starta cykel och låt den gå några minuter så att den gamla oljan värmas upp så det kommer att rinna snabbare när det är dags.
2

Ta bort motorkåpan från höger sida av cykeln . Locket är fäst vid cykeln i två områden omkring tre fjärdedelar av vägen upp. Skjut locket inåt ca 6 inches från antingen övre hörnet. Sätt fingret i öppningen och dra den återstående hörnet från ramen. Upprepa denna process med de sidor av locket. Om du har en modell som också omfattar de tre skruvarna som håller fast den främre luckan, ta bort dessa skruvar.
3

Stäng av cykeln. Placera en långpanna under cykeln för att fånga den gamla oljan. Med hjälp av en skiftnyckel, ta bort sumpen bulten på nedre högra sidan av motorn. På andra sidan av bulten kommer att vara den krossa brickan. Inspektera bricka för skador och se till att den inte skadas under borttagningen. Om du köper Honda filtret varumärke ersättare, dessa kommer med en extra krossa bricka. Avlägsna oljepåfyllningslocket, var försiktig så att du inte tappar gummi O-ringen i motorn
4

. Inspektera O-ringen är skadad. Köpa en ny om du märker skadan. Vänta tills oljan rinna helt.
5

Ta bort oljefiltret med oljefilternyckel. Skruva loss den i en moturs rörelse och ta bort. Använd en ren trasa eller handduk för att rengöra ytan där oljefiltret sitter. Kassera den använda oljan filtret enligt bortförskaffningsregler i din ort. Ta bort och rengör oljestickan och ställ den åt sidan.
6

Applicera en liten mängd av antingen fett eller ren olja runt det nya filtret gummiring för att säkerställa en god tätning. Använda oljefilternyckel eller en momentnyckel med oljefilter lock fäste, dra åt filtret. Vissa momentnyckel kit kommer med olika fästen som passar över oljefiltret. Den momentnyckel används när filtret är i ett svårt område att nå en regelbunden oljefilternyckel. Snap storleken locket på momentnyckel som bäst passar filtret och skruva loss filtret. Byt sumpen bulten och krossa brickan och dra åt tillräckligt.
7

Refill oljan med hjälp av en tratt. Häll tre av de fyra liter olja i ärendet och mätstickan för att mäta nivån. Vissa Gold Wings behöver inte en fullständig fyra liter, och överfyllning kan skada motorn, så var försiktig. Om mätstickan visar en "full" läsning, ställa den fjärde kvart åt sidan. Om inte, häll lite mer i en liten bit i taget och kontrollera mätstickan. Byt oljepåfyllningslocket ordentligt och kolla efter läckor i och runt cykeln. Starta cykel och reinspect för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109043.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.