Tips om packa en KTM ljuddämpare

Precis som med alla motorcykel, behöver ljuddämparen packning på en KTM bytas från gång till gång. Packningen, som liknar glasfiber isolering, dämpar buller. Den fyller med kol, komprimerar och förlorar sin förmåga att dämpa ljud med användning. Byte av packning kan göras på mindre än en timme om du har rätt verktyg och vet några bra knep. Nitar

bort avgaserna kapseln från motorcykeln och hitta en tydlig och ren arbetsyta. Undersök kapselns spets. Liksom de flesta system motorcykel avgassystem, KTM använder ofta nitar för att fästa locket på avgasröret kapseln. Om de är små skruvar, de är mycket lätta att ta bort, men de är mer benägna nitar och måste borras ut. Lyckligtvis centrerar centrum av niten din borrkronan och materialet är inte särskilt hårt. Ta din tid och låt inte borren "gå ut" i hålet när du borrar igenom niten. Om stammen inte driva hela vägen igenom, kan du hoppar ut efter att du har tagit bort den slutrör, använd en liten dorn och en hammare
Använda
Maskeringstejp <. br>

När du har tagit bort avgaserna "core" eller "baffel" och kasseras den gamla packningen, lägga ditt nya packning i ett lakan. Du kommer att rulla avgaskanalskärnan i arket som att rulla en cigarr. Rulla materialet på ombonad, men inte så hårt du kan få det. När du har lindade kärnan, tejpa wrap maskering runt kärnan för att hålla den nya packningen på plats. Wrap i båda ändarna och i mitten. Värmen av avgaserna kommer att bränna bandet bort, vilket är bra. Under tiden kommer det att du kan packa ljuddämparen grundligt och jämnt.
Pack Tätt och Trim

Var inte snål med packningen. Kom ihåg, du ersätter den gamla packningen eftersom det är komprimerat och full av kol. Så, du kommer att göra en större bunt än bunten du bort. Du vill att det ska vara större och umgås ändarna så det kommer att packa på plats ordentligt. När du byter avgaskanalskärnan, smalklipp fyllning innan du byter avgassystem mössa, snarare än att försöka få den perfekta mängden när du inslagning.
Andra verktyg och förnödenheter

Du kanske vill använda en mekaniker klubba för att försiktigt knacka bort Filterpropp. Kol kan få mellan Filterpropp och avgassystem kapseln och gör det lite svårt, annars. Om Filterpropp passformen är löst, kan du använda hög temperatur silikon sealer tätt tätningen. De bästa tillbehör du kan ha för denna uppgift är ett par tunna gummihandskar och massor av trasor och kontakt renare. Räkna med en hel del sotig kol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110553.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.