Hur monterar jag en Yamaha 2005 WR 450 Starter?

Yamahas WR 450 erbjuder en verklig dual-sport erfarenhet, vilket ryttare att rida både på asfalterade vägar och stigar smuts. Med detta i åtanke, ger WR 450, moderna bekvämligheter, såsom en elektrisk startmotor, vilket eliminerar behovet att kickstarta motorcykeln till liv. Den startmotorer kan misslyckas med tiden, eftersom motorns interna lindningar och borstar sakta nöts bort. Byta en startmotor är en enkel men tidskrävande uppgift som kräver en del demontering av motorn. Försök inte att byta startmotor om du inte är säker på att du kan slutföra jobbet ordentligt. Saker du behöver
cykelställ eller lyfta
Hylsnyckel 10, 14 och 17 uttag mm
Oljetråg
Shop handdukar
Startmotor
10W40 motorolja

Visa fler instruktioner
1

Lyft motorcykeln från marken med ett cykelställ eller lyfta. Med hjälp av en 14 mm hylsa, ta bort avtappningspluggen från botten av motorn. Låt oljan rinna ner i ett oljetråg. Rengör avtappningspluggen med en handduk, och sätt in det i motorn.
2

Leta startmotorn s ledningar bly framtill på motorn. Med hjälp av en 10 mm hylsa, Skruva terminalen bulten från startmotorn och dra ledningar leda bort. Följ statorn och picupspole s ledningar från vänster vevhuslock till motorcykelns ledningsnät. Koppla ur statorn och picupspole från ledningsnätet.
3

Ta vänster motor beskyddare, med hjälp av en 10 mm hylsa för att ta bort skruvarna på toppen och botten av beskyddare. Avlägsna socket bultarna från omkretsen på vänstra vevhuset locket med en 10 mm hylsa. Dra den vänstra vevhuset täcka bort från motorn och ställ den åt sidan.
4

Håll vevaxeln svänghjul på plats med en stor rem nyckel och ta bort svänghjulet s muttern med en 17 mm hylsa. Använd ett svänghjul avdragare för att avlägsna svänghjulet från vevaxeln. Dra kedjan bort startapparaten kopplingen och bort startapparaten kopplingen från vevaxeln. Dra kedjan från mitten drevet inom vevhuset och lyft bort drevet för att avslöja startmotorn s inre bultar.
5

Demontera startmotorn s inre bultarna med en 10 mm hylsa och dra startmotorn omslag ut av vevhuset. Dra startmotorn ur vevhuset. Sätt i en ny startmotor i vevhuset och installera startmotorn locket. Dra åt de inre bultarna med en 10 mm hylsa.
6

ihop motorn i omvänd ordningsföljd. Avlägsna oljepåfyllningslocket från vänster vevhuslock och häll upp till 1.16 qts. av färska 10W40 motorolja i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107364.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.