Hur Synkronisera en Yamaha Förgasare

Yamaha motorcyklar med mer än en cylinder har oftast mer än en förgasare för bränsletillförsel. Ända gången dessa förgasare avlägsnas för rengöring eller rejetting de ska synkroniseras, eller synkroniseras, när de installeras på cykeln. Synkronisering är den process som säkerställer att alla intag drar samma mängd motorns vakuum, så att de också drar lika mycket bränsle /luftblandningen från förgasare. Ett specialverktyg och lite kunskap är allt som behövs för att korrekt synkronisera Yamaha förgasare. Saker du behöver
Extern
bränsle flaska grundläggande handverktyg Flighter Long stjärnskruvmejsel
vakuummetrar
Visa fler instruktioner
1

bort bränslet tank och ansluta en extern energikälla, såsom en avlägsen bränsle flaska. På vissa modeller kan du lossa den bakre tanken bulten och använd en träbit för att lyfta tanken tillräckligt hög för att ansluta vakuummetrar. Men gör detta ofta tillgång till synkronisering skruvar svåra. Om du inte har en fjärrkontroll flaska, ta bort tanken och spänna fast den säkert till en plattform högre än din motorcykel. Använd en lång bit av bränsle för att ansluta den till din Yamaha att ge bränsle under synkroniseringen.
2

Ta synkroniseringen pluggar från inloppsrör. Detta kommer att vara en liten Phillips skruv på varje grenrör som har en koppar bricka och vänd bort från centrum av motorcykeln. Installera vakuum adaptrar och bifoga dina mätare. Yamaha motorcyklar främst använda den 6 mm adapter, men jämför de pluggar du bort med adaptrarna för att identifiera vilka som ska användas. Kontrollera att de medföljande O-ringarna är installerade med vakuum adaptrar så att de inte läcker och ge felaktiga avläsningar. Addera 3

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång ett par minuter tills motorn är varm. Justera tomgång till fabriken specifikationer som finns i din manual. Titta på värdena från de vakuummetrar. De bör vara inom 1 psi varandra. Om de inte är, justera skruvarna förgasaren synk. På en två-cylindrig Yamaha, det finns en skruv mellan förgasarna. På en fyrcylindrig cykel, det finns tre skruvar. Förgasaren på vänster sida är din bas förgasare och har ingen justering. De övriga tre förgasare måste syched till att en. Den synkroniserade skruven är mellan förgasarna.
4

Justera varje skruv så vacuum avläsningar är lika. Rev cykeln något, låter det återgå till tomgång. Se till att avläsningarna förbli densamma. Justera tomgångsskruven så att tomgång är ca 2500 rpm för en fyrcylindrig cykel, runt 1500 rpm för en två-cylindrig maskin. Kontrollera vakuummetrar och se till att de fortfarande är med. Om inte, justera dem så att de ligger inom 1 psi, och sedan återställa inställningen till fabriksinställningarna tomgång specifikationer. Se till att vakuum avläsningarna är fortfarande lika.
5

Lossa vakuummetrar och demontera vakuum adaptrar. Installera synkronisering pluggar med nya koppar brickor så att de inte läcker. Koppla bort externa bränsle flaskan eller den långa bränsleledningen. Sätt tillbaka bränsletanken. Starta din Yamaha. Kontrollera att tomgång är jämn och att ingenting har lämnats frånkopplad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110504.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.