Typer av Street Bike Motorer

Motorcykel motorer finns i en mängd olika konfigurationer. En kritisk faktor är hur bränslet och luften blandas och bränna i cylindrarna, vilket ger upphov till två och fyra taktsmotorer. Medan mycket små motorer har en enda cylinder, de flesta har flera cylindrar, vilket gör cylinderarrangemang en annan viktig egenskap. Det är motorer i platta, V och in-line konfigurationer och alla resulterar i olika power-leverans egenskaper. Tvåtaktsmotorer

Tvåtaktsmotorer är den enklaste typen av motorcykel-kraftverk och kombinera "intag /komprimering" och "förbränning /avgaser" cykler i en cykel var. Denna förenkling gör dem lätta och snabba att leverera ström, men också resulterar i smutsiga avgaser och, vad vissa anser en obehaglig brus. Idag den stora majoriteten av motorcykel tillverkare har flyttat från tvåtaktsmotorer och endast ett fåtal modeller finns med denna typ av makt leverans.
Fyrtaktsmotorer

Fyrtaktsmotorer fungerar ungefär som motorn i en bil och separera intag, kompression, förbränning och avgaser cykler. Detta resulterar i renare avgaser, livslängd, makt leverans över ett större spektrum av motorvarv och mindre buller. Fyrtaktare är tyngre, men de kan hittas i nästan alla moderna motorcyklar på grund av sin mängd fördelar jämfört med två-taktare.
Encylindriga
< p> Några små motorcyklar som är nytto-orienterade (i motsats till sport-oriented) nöja sig med en encylindrig. Ibland kallad "thumpers," dessa cyklar producerar blygsamma makt, har lätta motorer och vissa är luftkyld, eftersom de genererar relativt lite värme från deras encylindriga. De flesta smuts cyklar bär en encylindrig. BMW F650 är kanske den mest berömda encylindriga motorcykel.
Tvåcylindrig

Två cylindrar öppnar upp olika nya designmöjligheter och finns i en mängd olika layouter . De berömda Harley-Davidson V-twin motorer består av två cylindrar arrangerade i en V-liknande konfiguration, väl synliga från sidan av motorcykeln. De producerar ett fylligare ljud och är smidigare än en enda cylinder. De L-twin motorer finns i många Ducati cyklar är i grunden V-tvillingar men roterade framåt, vilket förekommer mer som en L från sidan. Cylindrarna i parallelltwinnar (även kallad "in-line"), är uppradade bredvid varandra och spara utrymme. Tvåcylindriga boxer motorer (eller "boxare tvillingar") bär två diametralt motstående cylindrar och ser ut som två boxarna jabbing varandra när de roterar. BMW är särskilt känd för tvåcylindriga boxare. Dessa är mycket smidig, kan nå höga varv, men ta upp en massa utrymme inom ramen för cykeln.
Tre och fyrcylindrig

Tre cylindrar pose balans problem och är ganska ovanligt, men Triumph har använt dem under en lång tid och övervinna många design begränsningar genom åren. Fyrcylindriga motorer är vanligare och förekommer i större och mer kraftfulla cyklar. Oftast cylindrarna är placerade "in-line", vilket innebär att de är vertikalt uppradade bredvid varandra. Fyrcylindriga boxer motorer existerar dock, där två cylindrar på varje sida punch som de kända boxer tvillingarna. Fördelen med boxaren är jämnhet och höga varvtal, men de kräver massor av utrymme. Slutligen V-Fours ger balans och en strålande ljud, men är också mindre vanligt på grund av den stora mängden utrymme de upptar. De kan hittas i Honda VFR 800 och ST1300.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107446.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.