Hur man byter horn på en Yamaha Road Star

Din Yamaha Road Star är utrustad med en elektrisk horn som är utformad för att varna en ouppmärksam förare att din närvaro på vägen. En skadad eller inte fungerar horn gör att du riskerar att bli påkörda av vägen eller värre. Till skillnad från många av de andra Star modeller, vilket tydligt montera sina horn under deras framgaffel eller på höger sida av ramen, är en Road Star horn gömd bakom mul-manövrerad växelspak. Även denna position minimerar tillgängligt arbetsutrymme, ta bort och ersätta den felaktiga hornet är ganska okomplicerad. Saker du behöver
Startnyckel
4-mm insexnyckel
Phillips skruvmejsel
10-mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Insert motorcykelns tändningsnyckeln i tändningslåset. Vrid nyckeln moturs för att låsa upp sitsen. Ta tag ryttarens delen av sätet, lyft upp och bort från bensintanken. Lyft passagerarens delen av sätet ur fångsten nära bakskärmen. Ställ in sitsen åt sidan.
2

Ta motorcykelns vänstra ramkåpa, placerad till vänster om förarsadeln skenor. Skruva av locket s monteringsbulten med en 4-mm insexnyckel. Dra flikarna på framsidan av locket från ramen för att avslöja motorcykelns batteri. Skruva den svarta minuskabeln från batteriets minuspol med en stjärnskruvmejsel. Dra kabeln från batteriet och motorcykelns ram.
3

Ta hornet från sitt fäste, placerad nära växelspaken på vänster sida av motorcykeln. Lossa muttrarna på baksidan av konsolen, som vetter mot motorn, med en 10-mm skiftnyckel. Skruva montering bultar från framsidan av horn med en 4-mm insexnyckel.
4

Dra hornet bort från ramen. Koppla ur par kvinnliga elektriska flatstift från toppen av hornet. Ställ den gamla hornet åt sidan.
5

Anslut nya hornet i motorcykelns kvinnliga flatstift. Skruva den nya horn på hornfäste med en 4-mm insexnyckel. Skruva muttrarna på Horns bultarna med en 10-mm skiftnyckel. Dra åt muttrarna till 4,5 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Skruva den negativa batterikabeln på batteriets minuspol med en stjärnskruvmejsel. Tryck på flikarna på framsidan av ramkåpa i ramens gummigenomföring. Skruva lockets monteringsbulten på plats med en 4-mm insexnyckel.
7

Tryck på fliken på baksidan av passagerarsätet i låset nära bakskärmen. Sänk ryttarens delen av sätet i sätet låsmekanismen nära bensintanken. Tryck nedåt på förarsadeln tills säkerhetsbältet låsmekanism klick stängs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110381.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.