Olika typer av motorcykelhjälmar

Om en hjälm lag finns i en viss stat, måste hjälmen vara Department of Transportation godkända (med en DOT klistermärke) för att uppfylla juridiska krav. Den Snell Memorial Foundation är en annan organisation som tillhandahåller frivilliga, strängare riktlinjer än DOT. Flera stilar av hjälm finns att ge ryttare med skyddande och stil val. Full-Face

full-face hjälm omger huvudet och dämpar det under påverkan. Dessa hjälmar kommer med ett visir som fälls upp och ner och, ofta, en löstagbar gummit för att skydda näsan. Förslutningsbara öppningar tilluft. Fördelen med full hjälmar är att de ger den mest övergripande skydd och synlighet, men de är också tungt och få heta sommaren. Hörsel kan vara svårt på grund av alla stoppning. Addera Off-Road

Off-road eller dirtbike, hjälmar liknar full face hjälm i deras nivå skydd, men de har även två spetsiga, air-ösa "näbbar." Man sträcker sig ut över ansiktet, den andra från hakan. Sådana hjälmar behöver inte nödvändigtvis Visir: du förväntas bära skyddsglasögon. Off-road hjälmar är lättare än deras gata ridning motsvarigheter och tillåta mer luft att strömma under en ansträngande sport.
Modular

Modular, eller flip- ansikte, hjälmar är en hybrid mellan full-face och trekvarts skal. De liknar full face hjälm, men istället för ett visir, vänder hela framsidan av hjälmen öppen. Fördelen är att du kan arbeta utan att ta bort dem --- som tillåter dig att äta, dricka och kommunicera.
Trekvarts Shell

en trekvarts skal hjälm täcker huvudet, men inte hakan. Det kommer att skydda ditt huvud om du faller platt på ansiktet eller framåt på hakan. Sådana hjälmar kan eller inte kan komma med ett visir, vilket innebär att du kan få buggar i tänderna. Du kan ta trekvarts skal hjälmar bort utan att förlora vision för en kort period, och du kan även kommunicera och göra bättre ögonkontakt. Vissa polismyndigheter, såsom Washington State Patrol, använd trekvarts skal hjälmar.
Half-Shell

Även kallad halv-shell hjälmar, dessa bärs som Caps. Öronen är oskyddad, som är ansiktet. Ryttare kan vilja lägga skyddsglasögon för att skydda mot buggar och skräp som kastas upp från vägen. Half-skal hjälmar är det lättaste valet, men de är också den minsta skydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108118.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.