Vad händer när Air Filter Clog på motorcyklar?

En motorcykel luftfilter är utformad så att så mycket luft i motorns intag som möjligt, samtidigt sålla ut skadlig smuts och skräp. Denna detritus kan bygga upp över hela filtrets papper, nät eller fiberelement och så småningom hindra luft från att strömma genom filtret. Om den lämnas som är, kan ett igensatt luftfilter orsakar allvarliga skador på motorn eller en förlust av prestanda. Hur en luftfilter anläggningsarbeten

En typisk motorcykel luftfilter består av ett filtrerande element som stöds av en lätt plast eller gummi ram. Elementet i sig kan tillverkas av flera olika material, allt från vikta papperet, bomullsfiber, trådnät eller skum. Vissa material ger bättre luftflöde och reusabliity, medan andra är mer hållbara eller billigare att tillverka. I båda fallen tillåter filtret luft att passera även om elementet, fånga stora dammpartiklar och väg skräp i elementet. Vissa luftfilter har ett extra lager olja på elementets ytteryta att ytterligare minska damm infiltration.
Effekterna av ett igensatt luftfilter

som en luft filter träskor , det minskar den mängd luft som dras in i motorns insugningssystem. Detta skapar en obalans i luft-bränsle-förhållandet som driver motorn och skapar en rik-körbart skick, där det finns mer bränsle än luft. Avsaknaden av luft förhindrar bränslet från att antända helt under motorns förbränning fas, minskar motoreffekten. Omedelbara symtom ses som minskad bränsleförbrukning, trög gasrespons och en förlust av makt. Om luftfiltret fortsätter att samla smuts till den punkt av total igensättning, kommer motorn inte att kunna antända bränsle alls.
Igensatt luftfilter och motorcykel Cooling Systems

luft-till-bränsle skapat obalans ett igensatt luftfilter kan också orsaka problem med din motorcykel kylsystem. Tillsatsen av bränsle in i luftbränsleförhållandet reducerar den totala förbränningsvärmen i motorn. Eftersom luft elimineras från blandningen, temperaturen sjunker. Detta kan förhindra att din motorcykel motor från att nå fullt uppvärmda tillstånd där det kommer att fungera bäst.
Förebyggande vård

Alla motorcykeltillverkare ger en tabell för periodiskt underhåll i motorcykelns bruksanvisning och servicemanual. Denna information skötsel som skall utföras vid specifika körsträcka mellanrum. Du måste kontrollera ditt luftfilter ofta, med detta intervall som en guide, för att säkerställa att filtret gör nog luft i motorn. Du kan behöva att inspektera och rengöra eller byta din luft filter oftare om du har ridit i extremt dammiga eller smutsiga förhållanden. I de flesta fall bör en papperselement filter bytas ut så snart som smuts är uppenbar. Däremot kan lätt uppbyggd ibland skakas gratis. Skum, mesh och bomull filter kan ofta tvättas och oljas för användning, enligt anvisningarna från filtrets tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111249.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.