Hur man ändrar olja i min 1998 Yamaha 650 V-Star

Ändra din V-Star olja som en del av ett regelbundet underhåll rutin är en viktig del för att hålla din Yahama cruiser trafiksäkra. Tyvärr är 1998 V-Star 650 inte utrustade med en spin-on oljefilter, så ägaren måste delvis isär motorn för att ersätta papper filterelement. Även om detta kanske låter komplicerat, är motorns sidoluckan säkras genom tre skruvar som lätt tas bort. När sidoluckan är avstängd, byta oljefilter är ganska enkel och tar inte mer än några minuter att utföra. Saker du behöver
Allen hylsnyckelsats
hylsnyckel
oljetråget
oljefilterelement
Shop handdukar
Funnel
3 QTS. motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den gå på tomgång i fem minuter för att värma oljan. Detta kommer att hjälpa oljan rinna av helt. Stoppa motorn efter fem minuter och slå av tändningen.
2

Placera ett oljetråg under motorn och skruva ur avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt oljan rinna ut och sätt tillbaka avtappningspluggen när oljeflödet har reducerats till en tunn rännil.
3

Ta den högra motorhuven för att komma åt oljefilterlocket. Skruva alla tre fästbultar från yttre motorhuven med en Allen-uttag och dra locket bort från motorn.
4

Skruva par bultar som håller oljefiltret luckan till motorn med en Allen sockeln och dra oljefilterlocket bort från motorn. Dra oljan filterelementet ur motorn. Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk
5

in ett nytt oljefilter inslag i motorn och sätt tillbaka oljefilterlocket. Fäst luckan genom att dra åt båda bultarna med en Allen-uttag. Sätt tillbaka det yttre motorhuven och dra åt alla tre skruvarna med en Allen-uttag.
6

Avlägsna oljepåfyllningslocket från vänster sida av motorn. Placera en tratt i oljepåfyllningen och häll upp till 2,5 liter olja i motorn. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja med en butik handduk. Sätt tillbaka oljepåfyllningslocket.
7

Starta motorn igen och låt den gå på tomgång i fem minuter för att värma den friska oljan. Stoppa motorn efter fem minuter och håll V-Star upprätt. Kontrollera den aktuella oljenivån genom synglaset på vänster sida av motorcykeln. Oljenivån ska vara vid eller nära mitten av synglaset. Lägg olja i motorn för att höja oljenivån vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107061.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.