Hur du justerar kopplingen till Katana Motorcykel

Du Suzuki Katana transmission bygger på en kabel för att påverka sin koppling. Över tiden, sträcker kopplingen kabeln och skapar alltför slack som kommer att hindra kopplingen från urkoppling helt när kopplingshandtaget dras in Cable slack mäts genom kopplingshandtaget är fri lek, det belopp spaken kan röra sig innan du drar kabeln. Justera kabelns spänning för att kompensera för ökningen av slack görs med justervredet bakom kopplingshandtaget s abborre på vänster handtag. Däremot kan en sekundär justerare nära motorn användas för att göra ytterligare justeringar om det behövs. Saker du behöver ruler
4 mm insexnyckel
Liten platt skruvmejsel
10 mm offset skiftnyckel
10 mm kombination skiftnyckel
Visa fler instruktioner
Standard Justeringar
1

Placera en linjal i slutet av vänster handtag och rikta in den med kopplingshandtaget. Dra försiktigt in kopplingen tills det börjar att dra kopplingen kabeln. Håll spaken på plats och göra en mätning av hävarmen slaglängd, eller fri lek, med linjalen. Helst ska kopplingshandtaget har ett fritt spel på 10 till 15 mm. Du kommer att behöva lossa kopplingen kabeln om spaken har mindre än 10 mmof fri lek, eller dra åt kopplingen kabeln om den fria spel är större än 15 mm.
2

Dra dammskyddet bort av kopplingshandtaget abborre och kabeln justerare. Lossa den stora muttern runda lås på kopplingen kabeln justeraren bakom kopplingshandtaget abborre.
3

Vrid justerskruven medurs för att lossa kopplingen kabeln eller moturs för att sträcka kabeln. Justera kabeln vid behov, med hjälp av de mätningar som gjorts tidigare.
4

Kontrollera kopplingshandtaget fria lek igen med en linjal och göra justeringar om det behövs. Om kopplingshandtaget har fri lek är inom 10 till 15 mm intervall, dra den runda låsmuttern mot kopplingshandtaget abborre och installera om dammskyddet av gummi. Om kopplingshandtaget har fri lek inte kan justeras inom det angivna intervallet, vrid justerskruven medurs tills den sitter helt mot abborre och fortsätt till Avsnitt 2.
Sekundära Justeringar
5

Ta bort den vänstra bultarna spackling panel, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Dra spackling panelen från motorcykeln och dra den vänstra signalen främre sväng. Ställ spackling panelen åt sidan.
6

Bänd runda locket av kedjehjulet locket på vänster sida av motorn med en liten platt skruvmejsel för att komma åt mekanismen clutch release.

7

Lossa kopplingen utlösningsmekanism s låsmutter ett halvt varv med en 10 mm offset skiftnyckel. Håll låsmuttern på plats med skiftnyckel. Vrid den lilla justerskruven i mitten av frigöringsmekanismen moturs 02:58 hela varv, med en liten platt skruvmejsel för att lossa kopplingen kabelns spänning.
8

Håll låsmuttern på plats med skiftnyckel och vrid justerskruven medurs med liten platt skruvmejsel tills en liten mängd motstånd känns. Vrid justerskruven moturs ett 1/4 varv, sedan hålla den på plats med en skruvmejsel. Dra åt låsmuttern med den förskjutna 10 mm nyckel. Tryck på den runda kåpan över kopplingen utlösningsmekanism.
9

Mät kopplingshandtaget fria spel som visas i avsnitt 1. Stanna här om kopplingshandtaget är fri lek är inom den angivna 10 till 15 mm intervall.
10

Dra gummi damm starta upp med kopplingen kabelns skaderegleraren, placerad ovanför motorns drev lock. Lossa justerskruven s låsmuttern med en 10 mm kombination skiftnyckel. Vrid justerskruven medurs för att lossa kabeln och öka hävstången fria lek, eller moturs för att sträcka kabeln och minska fria spel.
11

Dra åt låsmuttern mot kabeln justeraren med en 10 mm kombination skiftnyckel. Dra boot gummi damm över justeraren. Sätt tillbaka den vänstra sidopanelen spackling och anslut den vänstra signalen främre sväng.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110050.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.