Hur att blöda Motorcykel Bromsar och hydraulkopplingar

Moderna motorcyklar använder hydraulisk broms-och kopplings att ge maximal bromskraft eller för att kompensera för de styvare kopplingsfjädrar används i hög-drivna motorer. Vid normal användning kommer bromsvätskan används av båda systemen absorbera kondens i form av vatten. Bromsvätska är tjock av naturen, så att den genererar tillräckligt med tryck för att driva bromsoken och kopplingens slavcylinder. Men, skapar tillsats av vatten in i vätskan en kuddliknande effekt som minskar hydraultrycket. För att ta bort kondensen, måste bromsvätskan luftas - eller dräneras - ut ur systemet och ersätts med ny vätska. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
DOT 3 eller 4 bromsvätska
insexnyckel ställa
8 mm box-end skiftnyckel
Tre fötter, klar plastslang
plastbehållare
Shoppa handdukar
Visa fler instruktioner
1

Leta huvudcylindern vätskebehållare. Den främre broms huvudcylinder ligger på höger handtag, medan kopplingen huvudcylinder ligger på vänster handtag. Den bakre broms huvudcylinder brukar monteras nära den högra fotpinnen.
2

Ta huvudcylindern locket vätskebehållare, antingen för hand eller med en stjärnskruvmejsel. Dra det inre membranet ur vätskebehållare, sedan suga den återstående vätskan ut med en hävert. Fyll på oljebehållaren med färska DOT 3 eller 4 bromsvätska.
3

bort sidostyckena spackling från din motorcykel, med hjälp av en insexnyckel, för att ge tillgång till kopplingscylindern på vänster sida av motorn. Hoppa över detta steg om du bara arbetar på motorcykelns hydrauliska bromsar, eller om din motorcykel inte är utrustad med kåpor.
4

Dra locket gummi damm från avluftningsventilen, som ligger på toppen eller sidor av bromsok eller kopplingens slavcylinder. Placera en 8 mm box-end skiftnyckel över avluftningsventilen.
5

Skjut en tre-fots längd klar plastslang över avluftningsventilen munstycket, placera sedan den andra änden av slangen i en plast behållare.
6

Vrid avluftningsventilen moturs ett kvarts varv med 8 mm box-nyckel för att öppna ventilen. Dra bromsen eller kopplingen i helt, eller trycka ner den bakre bromspedalen och hålla den på plats. Vrid avluftningsventilen medsols ett kvarts varv för att stänga ventilen. Långsamt släpper spaken eller pedal för att slutföra bleed cykeln.
7

Refill huvudcylindern vätskebehållare med färska DOT 3 eller 4 bromsvätska.
8

Titta på bromsvätska som tvingades in i plaströr under bleed cykeln. Helst ska vätskan ha en ljus, bärnstensfärgad och kommer att vara fri från luftbubblor eller skräp. Fortsätt blödning den hydrauliska kretsen, som beskrivits ovan, om bromsvätskan verkar smutsig, mörk färg eller innehåller luftbubblor.
9

Dra avluftningsventilen, med en 8 mm box-nyckel, en gång bromsvätskan i plastslang liknar färsk bromsvätska som finns i huvudcylindern vätskebehållare. Dra plastslang från avluftningsventilen, med en butik handduk, torka sedan bort utspilld vätska. Skjut locket gummi damm över avluftningsventilen munstycket.
10

Upprepa blödning proceduren för den andra bromsok, om din motorcykel är utrustad med en dual-bromsok främre bromssystemet.

11

tillbaka sido spackling panelerna på din motorcykel, med hjälp av en insexnyckel. Hoppa över detta steg om du bara arbetar på motorcykelns hydrauliska bromsar eller om din motorcykel är inte utrustad med kåpor.
12

Refill huvudcylindern vätskebehållare med färska DOT 3 eller 4 bromsvätska tills det är centrerad inuti reservoaren syn nivåmätare. Skjut det inre membranet i reservoaren, sedan installera om vätskebehållare locket för hand eller med en stjärnskruvmejsel.
13

Pump kopplingshandtaget, bromshandtaget eller den bakre bromspedalen tills du känner motstånd, innebärandes att hydraulsystemet har varit trycksatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106398.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.