Specifikationer för en 1990 Honda Shadow motorcykel

År 1990 introducerade Honda två poster i sin perenna Shadow line: a mid-borrning 600 och en stor-borrning 1100. Båda är avslappnade, fötterna framåt, cruiser-stil cyklar. The Shadow handlar om cruising och komfort, inte prestanda och hastighet, även om dessa cyklar har tillförlitligheten och relativt lågt pris att Honda är känt för. Heritage

Harley-Davidson inspirerade V-twin kryssare - ibland kallad "metriska kryssare" eftersom de är maskiner byggda för metriska specifikationer, inte "vanliga" --- från var och en av de stora japanska tillverkare. Dessa modeller erbjuds cruising komfort, lägre priser, lättare vikter, större tillförlitlighet och tekniska framsteg över sin amerikanska inspiration. Till skillnad från Harley kryssare, är Shadow line inte enbart stora deplacement motorcyklar. Dessa cyklar har gjorts i en mängd mindre förskjutningar, däribland 1990-mid-borrningen 600.
VT1100C

Harley-inspirerade 1990 1100 Shadow är en flytande -kyld fyrtaktsmotor, med ett hål av 87,5 mm och slaglängd på 91,4 mm. Cykeln förskjuter totalt 1.099 kubikcentimeter och ger en blygsam, cruiser-liknande kompressionsförhållande 8:1. Dubbla överliggande kamaxlar driva tre ventiler per cylinder, och motorn ger ut 67 hästkrafter vid 5500 rpm. Cykelns maximala vridmomentet är 73 ft. /Lbs. vid 3000 rpm. Liksom de flesta Harleys, levererar Shadow ström från en fyrväxlad växellåda via remdrift. Till skillnad Harleys använder emellertid det två tändstift per cylinder. Även om det inte är en högteknologiska motorcykel på de flesta sätt, använder det en solid-state, elektroniskt tändsystem. Front suspension har en konventionell spiralfjäder och olja-dämpad patron gaffel systemet, med 41 tuber mm gaffel. Bakfjädringen använder en nostalgisk dubbel chock och swing-arm-systemet, med fem-läge justerbar förspänning. Det finns dubbla skivbromsar fram och en trumma i bak.
VLX 600C

600 Shadow 75 mm borrning och 66 mm slaglängd skapa ett högre 9.2:1 kompressionsförhållande än dess 1100 motsvarighet. Ventilen tåget är en enda överliggande kamaxel med fyra ventiler per cylinder. Den 600C använder ett elektroniskt tändsystem. Maximal hästkrafter är en tillräcklig 41 vid 6.500 rpm med vridmoment topp på 37,6 ft-lbs. vid 3500 rpm. Fjädring och bromsar skalas ned från 1100 men har samma konfiguration. Bromsarna är dubbla skivor fram och en trumbroms i bak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109183.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.