Hur Justera Idle på en Suzuki Bandit 1200

Felaktig tomgång kan drastiskt påverka en motorcykel prestanda. Låg tomgång hastigheter kan orsaka att cykeln att rysa när man står stilla och gör motorstopp mer sannolikt, medan ett högt tomgångsvarvtal gör rida långsamt svårt. Den tomgång på en motorcykel kommer sannolikt behöva justeras efter något underhåll på gasvajern, men ett antal mer allvarliga problem kan manifestera sig som en tomgång problem. Dessa frågor är felaktig ventil justering, defekt tändningssystem, slitna tändstift och tilltäppta förgasare. Var medveten om sådana potentiella problem, som primitivt justera tomgång bara kommer att maskera dem. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

starta motorcykeln, och låt motorn temperaturen att nå normala nivåer. Tiden motorn tar att nå den önskade temperaturen beror på den omgivande luftens temperatur, men i allmänhet från fem till 10 minuter.
2

Titta i instruktionsboken för din motorcykel under titeln avsnittet " Regelbundet underhåll, "och hitta det angivna motorns tomgång. Den rekommenderade hastigheten varierar för olika länder och tillverkningsår, men kommer i allmänhet att vara cirka 1200 varv per minut (rpm).
3

Lokalisera skruven gaspådrag stopp, en liten svart knopp ca 1 cm i diameter, som ligger på vänster sida av motorcykeln, strax under tanken bredvid förgasaren.
4

Vrid skruven throttle stop medurs för att öka tomgångsvarvtalet, och vrid den moturs för att sänka hastigheten . Utför detta steg tills varvräknaren visar korrekt tomgångsvarvtal.
5

Rev motorn försiktigt med gaspedalen, och se till att den gör det smidigt och snabbt saktar till tomgång igen. Om motorn inte svarar (dvs om det dröjer precis ovanför tomgång i ett par sekunder innan de flyttade), minska tomgång ett halvt varv på gasreglaget stoppskruv.
6

Turn styret från sida till sida, och kontrollera att denna åtgärd inte ökar motorns tomgångsvarvtal. Om så är fallet, kan gasvajern vara för hårt och kräver justering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109553.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.