Motorcykel Hjälm Certifiering

Det amerikanska Department of Transportation ( DOT ) kräver motorcykelhjälmar som säljs i USA för att möta lägsta prestandanivåer som definieras i Federal Motor Vehicle Safety Standard ( FMVSS ) 218 . Iklädd en hjälm som inte uppfyller DOT standarder är osäkra och olagliga . Funktioner

DOT tester motorcykelhjälmar varje år för att säkerställa överensstämmelse med FMVSS . FMVSS regler kräver hjälmar för att absorbera en viss mängd av slagenergi , hålla fast i en olycka och förhindra inträngning av föremål . DOT - godkända hjälmar har DOT klistermärken på baksidan av hjälmen .
Överväganden

Vissa tillverkare skapar falska DOT klistermärken att sätta på icke godkända hjälmar . Om du är osäker på om din hjälm är godkänd , kolla efter en etikett med information om tillverkaren . Dessutom , se till att din hjälm har ett innerfoder som mäter ungefär en tum tjock . DOT - godkända hjälmar väger vanligtvis cirka tre pounds .
Betydelse

Iklädd en effektiv hjälm minskar din risk att dö i en olycka med 37 procent . Som av 2010 , 20 stater och District of Columbia kräver rättsligt alla motorcyklister att bära hjälm , och ytterligare 27 stater kräver vissa motorcyklister att bära hjälm .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109530.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.