Så ändrar bromsbackarna på en Honda CRF230F-06

Hondas 2006 CRF230F är utrustad med en skiva-stil bromsen på framhjulet och en äldre stil trumbroms på baksidan. Eftersom dagens ryttare inte är bekant med trumbromsar, kan ersätta utslitna bromsbackar vara svårt. Lyckligtvis är jobbet mycket enklare än det verkar, förutsatt att du har kunskap och verktyg för att ta bort bakhjulet. När hjulet är avstängd, byta ut bromsbackarna är en bris. Saker du behöver
16 mm socket
långskaftad hylsnyckel
Motorcykel stativ
10 mm nyckel
Brake shoes (Honda del # 06430-GBJ-J10) katalog Medium- slippapper
Broms-rengöringsspray sälja Grease
Visa fler instruktioner
1

Lossa bakaxelns låsmutter med en 16 mm hylsa och en långskaftad hylsnyckel . Ta inte bort låsmuttern vid denna tidpunkt. Ställ motorcykeln på ett stativ eller lyft för att höja det bakre hjulet från marken.
2

Skruva justermuttern från bromsstången med en 10 mm nyckel. Tryck den bakre bromspedalen för att lossa bromsen stången från bromsarmen. Rotera kedjespännarna på båda sidor av bakhjulet framåt för att lossa kedjan. Dra kedjan från bakdrevet.
3

Ta bort den bakre muttern differentialbroms och dra bort kedjespännaren från höger sida av den bakre svingarmen. Dra bakaxeln ut från den vänstra sidan av bakhjulet och ta bort den vänstra kedjespännaren. Sänk bakhjulet på marken och ta bort distanserna från hjulet.
4

Lägg hjulet på sidan med bromstrumman uppåt. Dra bromstrumman av hjulet och lägg den nedåt för att frilägga bromsbackarna. Ta bort bromsbackarna. Koppla ut bromsskosatserna fjädrar och kasta det gamla bromsbackar. Anslut fjädrarna till de nya bromsbackar.
5

Sand den inre ytan av bromstrumman med ett medium-slippapper för att avlägsna eventuella grader eller glasrutor som kan ha bildats på trumman. Spraya den inre ytan med en aerosol bromsrengöringsmedel att avlägsna bromsen damm och smuts. Applicera ett lager fett på bromstrumman: s kam-och broms-armen svänger.
6

Sätt bromsbackarna i trumman och montera den på bakhjulet. Sätt tillbaka den bakre hjulets distanser och lyft hjulet i motorcykelns bakre svängarm. Placera den vänstra kedjespännaren mot den bakre svängarmen och sätt bakaxeln. Placera den högra kedjespännaren på den bakre svingarmen och löst skruva den bakre muttern axeln låses. Sätt bromsstången i trummans bromsarmen och dra åt bromsen-justermuttern. Slip kedjan över bakdrev. Rotera kedjespännarna tillbaka för att spänna kedjan.
7

Trampa bromspedalen för att engagera de bakre bromsarna, justera bromsbackarna med bakhjulet. Håll den bakre bromspedalen på plats och dra den bakre differentialbroms muttern helt. Släpp bromspedalen och justera bakbroms som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107192.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.