Hur man byta olja i Softail

Regelbundet byte av motorolja på din Harley-Davidson Softail motorcykel är en av de viktigaste underhåll du kan utföra och det kan lägga år till livet av din resa. Harley anger ett oljebyte varje 5000 miles. Med lite övning, bör du kunna byta olja och filter på din cykel i 30 minuter eller mindre. Saker du behöver
Oljetråg
platt skruvmejsel sortiment
filter skiftnyckel
Shop handdukar
3 liter ny olja
Nytt oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Kör motorn på din cykel för att uppnå normal arbetstemperatur. Stäng av tändningen.
2

Lägg ett spilloljekärl under motorcykeln. Bänd tömningsslangen från fästet med en stor platt skruvmejsel. Ta ut oljestickan och ställ den åt sidan.
3

Ta bort avtappningspluggen från oljan dräneringsslangen på den nedre högra sidan av motorcykeln med en lämpligt dimensionerad platt skruvmejsel. Placera änden av dräneringsslangen över Oljetråg och låt all olja rinna.
4

tillbaka avtappningspluggen i dräneringsslangen och klippa slangen på plats igen.

5

Flytta spilloljekärl under oljefiltret området. Ta bort det gamla oljefiltret med ett filter skiftnyckel. Låt all olja rinna in i pannan. Rengör filtret montering boss i någon gammal olja eller skräp med en butik handduk.
6

Gnid en liten mängd ny, ren olja på packningen på det nya oljefiltret. Montera filtret på filtret chefen, vrida det för hand. När packningen kontakt fästet, vrid filtret ytterligare 1/2 till 3/4 varv.
7

Fyll tanken med 3 liter lämplig motorolja Starta motorn och observera filtret och töm slang för eventuella läckor. Stäng av motorn.
8

Kontrollera oljenivån på mätstickan med cykeln upprätt och nivå med motorn varm. Tillsätt olja upp till markeringen, vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106838.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.