Hur tar jag en dålig länk Av en motorcykel kedja

Kedjor på en motorcykel tenderar att slitas ut ur både när de används mycket och efter att länge försummat. För att förbli i gott skick, kedjor kräver frekvent tillämpning av kedjan lube. Inspektera hela kedjan samt dina dreven innan man beslutar att byta ut en länk. Det är möjligt att hela kedjan, liksom dina kedjehjul, har blivit slitna och bör bytas. Med detta sagt, byta ut en dålig länk är inte ett fruktansvärt krävande uppgift, och med rätt verktyg, kan göras snabbt. Saker du behöver
verktyg Chain brytare (tillval) katalog Rivet-stil huvudlänk
kedja nit Tool Review Hammer
Drift
Grinder
Visa fler instruktioner

1

Lossa axel på bakhjulet och skjut hjulet framåt så långt det går för att lossa kedjan. Kontrollera att det är tillräckligt lös för att kunna röra sig fritt med dina händer.
2

Placera dålig länk som du vill ta bort längs den bakre drevet så att det inte kommer att röra sig. Slipa ner den övre delen av länk med en slipmaskin. Var försiktig när du slipar och undvika att träffa något omger länk som du arbetar. Alternativt kan det vara möjligt att ta bort länken med en kedja brytare om det är en tung kedja brytare och om din kedja är liten.
3

Använd en hammare och ett utkast till puff stiften ut länken när ansiktet på länken har tagits bort. Placera förslaget i mitten av pinnarna innan du börjar hamra. Kasta den dåliga länken i soporna.
4

Placera din nit-stil ögla på kedjan genom att först placera två O-ringar på länken. Lather den med glidmedel. Skjut länken i kedjan, som börjar i ryggen, och placera O-ringarna över stiften i ögla. Applicera mer glidmedel och skjut på huvudlänken plattan.
5

Använd en kedja nit verktyg för att trycka plattan kedjelåset på ordentligt. Tryck inte på plattan på för hårt, annars riskerar du att bindande huvudlänken. Tryck på den bara tills stiften vuxit och håll huvudlänken tillsammans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109390.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.