Hur: Homemade Motorcykel Säten

Om en person överväger att köpa en begagnad motorcykel, sälja en motorcykel, eller helt enkelt spendera lite mer tid i sadeln, kvalitet och utseende på en motorcykel säte gör en stor skillnad i cykelns värde och komfort. Anpassade sittplatser och även nya säten ersättare kan kosta mer än en ryttare känns bekväm betala. Lyckligtvis för budget-och utseende-medvetna motorcykel entusiaster, gör en egen motorcykel säte är en hanterbar gör det själv projekt. Saker du behöver
Motorcykel sätesskål
Foam
Spraylim
Electric kniv
File
Marker
Muslin
sits tyg
Kraftiga sax
Kraftig häftapparat och häftklamrar
Visa fler instruktioner
Skapa Seat
1

Hitta en kastrull motorcykel säte. Se till att du börjar med en motorcykel sätesskål som passar cykeln som du arbetar med. Skräp varv, försäljning gården och radannonser på-och off-line alla kan ha motorcykel tillgängliga platser. Eftersom du bara behöver pannan, kommer utseende ingen roll.
2

Bifoga ett block av tunga skum i sittunderredet. Använda en elektrisk kniv och filer, bilda skum blocket så att den sitter stadigt i sätet pannan. Använd spray lim för att limma den på plats när den sitter tätt.
3

Form skummet i ett säte. Börja med att snida en grov sittgrupp med elektrisk kniv. Låt personen sitta på skummet och bestämma var skummet måste rakas bort och där extra skum behöver läggas. Ytterligare skum sprutas med lim kan bygga upp områden med för lite stöd. Använd en fil att finjustera sätet, tar bort eventuella ojämnheter eller klumpar tills det känns rätt.
Cover Seat
4

Gör en mall. Trace formen av sätet på muslin eller annan billig tyg. Kom ihåg att lämna gott om utrymme längs sidorna av sitsen. Du kan trimma överflödigt tyg bort senare. Håll mallen över sätet för att kontrollera att den passar, och göra eventuella justeringar behövs.
5

Rita mönstret på sätet täcker tyget och klipp ut. Kraftiga sax eller en rakkniv kniv ska skära igenom de flesta lämpliga tyger. Om ett pass av en rakkniv kniv inte tränger igenom tyget, gör så många pass som behövs för att göra snittet.
6

Täck sitsen. Börjar vid fronten av sätet, placera en häftklammer i tyget för att hålla den på plats. Dra tyget på plats längs sidorna och lägga till fler häftklamrar som du arbetar mot baksidan av sätet. Se till att hålla locket dras tätt, samt att kontrollera utseendet på sätet ofta för att undvika rynkor.
7

Trim överflödigt tyg. När sätet är helt täckt och eventuella rynkor har dragits slät, tillsätt ytterligare häftklamrar för att se till att tyget inte kommer att flytta. Klipp bort extra tyg lämnar ca 1/2 tum av marginalen för att undvika att riva, och att göra det lättare att arbeta med om du behöver göra justeringar i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109374.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.