Hur gör jag avkoda en Triumph VIN-nummer?

Brittiska gjorde Triumph-motorcyklar har en världsomfattande följande. Som med alla typer av kommersiella fordon, Triumphs komma med ett chassinummer (VIN) som ger information om motorcykeln. Dessa siffror inkluderar information om var motorcykeln tillverkades, modell, motortyp och annan viktig information som används för att positivt identifiera fordonet. VIN-nummer används också vid registrering av fordon och redovisas i samband med underhåll. Potentiella ägare kan också använda ett VIN-nummer för att fastställa om fordonet har haft några olyckor eller andra viktiga frågor underhåll. Triumph använder en specifik VIN struktur som gör det enkelt att avkoda. Saker du behöver
"Triumph Motorcycle VIN Definition Sammanfattning" manuell
Visa fler instruktioner
1

Leta VIN-nummer. VIN-nummer är stämplat på en liten VIN platta under sätet och om registrering dokumentationen. Till exempel, SMTTF600MGX100001.
2

Skriv ner de tre första siffrorna. Dessa siffror motsvarar tillverkaren. Till exempel innebär SMT Triumph.
3

Skriv ner de närmaste två siffror. Dessa siffror anger modelltyp. Exempelvis anger TF TF som är kort för Sprint ST TF.
4

Anteckna de kommande tre siffror. Dessa anger modellnumret. En 600 skulle indikera en 600 cc motor, vilket följer tidigare exempel innebär en Sprint ST TF 600.
5

Skriv följande siffror, som är motorn nummer. Denna siffra representerar motorns konfiguration, vilket är antalet cylindrar multiplicerat med borrningen och dividerat med stroke. Ett "M" indikerar en 3 * 79/65 motor konfiguration.
6

Fortsätt till med nästa siffra, som betecknar slutlig utväxling. En "G" i detta fall. Detta är lika med en utväxling på 18/43.
7

Skriv följande siffran att identifiera tillverkningsåret. "X" är 1999, enligt Triumphs VIN koder.
8

Skriv de slutliga siffrorna för att bestämma chassinummer. Detta exempel använder ett chassinummer 100001.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107761.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.