1991 Honda Nighthawk 250cc Fakta

Den 1991 Honda Nighthawk 250cc motorcykel var en ekonomisk, utan krusiduller japanska cykel som erbjuder massor av fart från sin lilla tvåcylindriga, fyrtaktsmotor. Motorcykeln var en mindre dyr alternativ till Nighthawk närmaste konkurrent, Kawasaki 250, med en besparing på 800 på prislappen, vilket ger Nighthawk ägare mer valuta för pengarna. Historia

1991 Honda Nighthawk, formellt identifierats som CB250, var en del av CB250 familjen som kan spåras tillbaka till 1968 då 250 ersatte Superhawk CB72. I 1991 års modell hör till 1982-2008 Honda Nighthawk 250cc familj. Motorcykeln är Hondas bas cykel och förändrats lite över dess livslängd. Den Nighthawk 250 är en kusin till liknande storlek Honda Rebel 250 Custom Cruiser cykel.
Specifikationer

1991 Nighthawk Motorn var en 234cc twin, fyrtakt, luftkyld motor. Dess Borrning och slaglängd var 2,086 x 2,086 inches och innehöll två ventiler per cylinder. Det genererade 20 hästkrafter och 13.3 mul-pounds av vridmoment. Effekt sändes via en femväxlad växellåda. Däcken, fram och bak, mätte 16 inches i diameter, och de främre och bakre bromstrummor var 5.11 inches. Skivbromsar erbjöds inte på US-modeller. Sätet mätte 29.3 inches från marken, och cykelns hjulbas 56,3 inches. Motorcykeln vägde in på 291 pounds.
Funktioner
p Det fanns några tillgängliga funktioner på 250cc Nighthawk. Hastighetsmätaren ovanpå bränsletanken var den enda spårvidd tillgängligt på 1991-modellen även om det innehöll en trippmätaren. En krom Instrumentbrädan var utrustad med "idiot" lyser, de grundläggande röda lampor som tänds när vissa funktioner på motorcykeln är i bruk. Belysningen slås på när cykeln var i friläge, var sidostödet utplacerade och helljuset eller blinkers var i bruk. Det fanns ett rattlås men ingen tändningslåset. Enligt den låsta sätet var förvaringsfacket och säkringsdosan. Den Nighthawk erbjöds endast i "Passion Red," och dess enda grafiken var silvret "Honda" och "Nighthawk" namn på den sida av bränsletanken.
Prestanda

Nighthawk var utrustad med en 4,2-liters bränsletanken och hade en bränsleekonomi på 68 MPG. Den 1991 Nighthawk 250 hanteras utomordentligt väl i trånga trafikförhållanden, och dess enda strålkastare som mer än tillräckligt med ljus för natten ridning. Den fem-växlade växellådan hade en överväxel för att stöta på Hondas hastigheten till 85 MPH på den öppna motorvägen, men en undermålig-sized förgasaren motorns arbete hårt. De trumbromsar var också otillräcklig för att stoppa makten i nödsituationer. Det är märkligt att Honda inte erbjöd skivbromsar för den nordamerikanska marknaden men de erbjöds i Europa och Australien.
Bottom Line

1991 Honda Nighthawk var en oerhört populär cykel för alla rätt skäl. Den uppnådde fenomenal gas körsträcka, hanteras ganska bra på motorvägen hastigheter och erbjuds tillräckligt av grunderna för att göra det en respektabel, men inte spektakulära, pendlare cykel. Det matchas aldrig Honda Rebel 250 som en sexig rida, men det var en bra punkt A till punkt B fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107235.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.