Motorcykel Luftfilter FAQ

Precis som du, behöver din motorcykel för att andas. Som alla med pollenallergi kan berätta för dig, andas i fel partiklarna kan fruktansvärt täppa ditt system. Samma sak gäller för din cykel airbox --- vilket är varför de flesta människor använder luftfilter. De finns i olika former, storlekar och material för att passa din cykel behov. Fakta

Förbränningsmotorer kräver luftintag för att fungera. Däremot kan smuts och andra partiklar av främmande material in din motor att bygga upp och orsaka skada. Alla luftfilter förhindra detta uppbyggd genom att blockera skadliga partiklar från att komma fram till motorn. Men vissa är bättre på denna uppgift än andra. Vissa är också bättre på att låta luftflödet för att få igenom till motorn än andra, vilket resulterar i mer tillgänglig effekt för dig som ryttare.
Typer

Tre typer av luft filter finns för närvarande för motorcyklar, som i augusti 2009. Mest cykel tillverkare transportera sina cyklar med pappersfilter, men vissa använder skum. Tvättbara, återanvändbara bomull filter (till exempel de som K & N gör) är också ett alternativ.

Alla tre typer av luftfilter finns i olika former och storlekar för att passa din specifika märke, modell och år. Kontrollera din cykel handbok för mer information om vad din cykel kräver.
Överväganden

Paper filter är billiga och disponibel. Det finns en viss debatt om hur mycket partiklar som de bort. Däremot behöver du inte rengöra dem, vilket skulle kunna ses som en bonus.

Skum filter är billiga och återanvändbara till en viss punkt, förutsatt att du rengör dem som rekommenderas. Det finns dock en viss oro om huruvida de är faktiskt skadligt för din motor prestanda. Problemet är, de kan blockera för mycket luft från att komma igenom till din motor.

Återanvändbara bomull filter kostar ganska lite mer än antingen papper eller skum. Men håller längre och de är tänkt att ge ökad prestanda, med rätt underhåll. Beroende på användning, är det möjligt att de kan spara pengar på lång sikt över engångsprodukter.
Rengöring

filter skum luft kan rengöras med diskmedel och vatten. Torka helt innan i din luft box. Byt om du upptäcker några tårar, eller om skummet börjar upplösas från ålder och exponering för väder och vind.

Återanvändbara bomull filter kan kräva speciell rengöringsvätska och olja. K & N, de primära skaparna av denna typ av filter, sälja ett kit för detta ändamål. Deras olja innehåller ett rött färgämne, vilket gör det lättare för dig att se till att du har helt sprutas oljan i varje veck av filtret. Processen är inte svårt, men det också är inte snabb. Börja inte städning och oljning ditt filter om du behöver lämna ditt hus snart.
Fördelar

hitta rätt luftfilter för din cykel kan gynna prestation, i Förutom att bara filtrering av luft. Ju mer luft som kommer in din motor, desto mer effektivt kan utföra. Ett bra filter för att så mycket luft i motorn som möjligt, och samtidigt neka alla prestanda-råna föroreningar från att komma igenom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106431.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.