Motorcykel Belysning Krav

Motorcyklar är typiskt mindre synliga än bilar, lastbilar och andra bilar på vägen - särskilt på natten. På grund av detta, det finns många regler som fastställts i lag och andra normer för produktionen den detaljen motorcykel belysning krav. Dessa regler bidra till att göra en motorcykel så synligt som möjligt och samtidigt ge den bästa synligheten för motorcyklisten. Strålkastare
Motorcykel strålkastare

Strålkastare, som med nästan alla fordon, är de ljusaste och mest synliga lampor på fordonet. Strålkastarna ger också den mest synliga för föraren. Den gemensamma lagstiftningen för ett motorfordon s (inklusive motorcyklar) strålkastare uppger att de måste monteras på en höjd av inte mindre än 22 inches, och inte mer än 54 inches. Det finns ingen enhetlig standard för maximal intensitet strålkastare belysning eftersom det överflöd av tillverkningen designen gör det nästan omöjligt att reglera. Men federal lag säger att strålkastarna inte kan vara röd eller blå eller ledstjärna ljus, inklusive ledning av blinkande eller suppleant belysning. Nästan alla stater kräver också dagtid arbetar strålkastare för motorcyklar.
Bakljus
Motorcykel bakljus

Bakljusen på en motorcykel inkluderar natten och varselljus och bromsen lampor. Bromsljus, som med alla operativsystem fordon, är enligt lag skyldiga. Dessa lampor måste vara röd, men är föremål för en förmånlig behandling i variationen av färgen röd. De bromsljus krävs enligt federal lag att vara synlig under natten och dagen. Men de varselljus krävs endast nattetid.
Blinkers
Blinkers

Endast ett fåtal stater tillåter handen signalering på en motorcykel. Däremot har nästan alla motorcyklar byggda under de senaste 30 till 40 år har utformats och utrustats med blinkers. Federal blinkers krav bara konstatera att de inte kan växla i färg och får endast bestå av gul eller vit färg.
Extra belysning

Ytterligare belysning kan sättas till en motorcykel, men det finns vissa lagar som begränsar den typ och funktion av extra belysning. Lagen säger att alla ljus på ett fordon, annat än en strålkastare, inte kan producera en balk med en intensitet som är större än 300 ljus makt och inte når en punkt av vägbanan än 75 meter från fordonet. Dessa lampor får inte heller bedriva blinkande eller alternativ belysning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108055.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.