Hur man reparerar en läckande tank Motorcykel Gas Med Sealer

En läckande bensintank kan orsaka mer än bara frustration till något motorcyklist. På ett minimum, kan skador uppstå som gas droppar ned den målade ytan av tanken, förstör det i processen. I värsta fall-scenario, skulle den droppande bränsle antänds på den uppvärmda motorn, vänder din motorcykel i en hög hastighet eldklot. Medan större hål och läckor måste repareras av en skicklig svetsare, kan mindre porer och gråter repareras med en epoxi tank sealer. En del arbete krävs för att förbereda bensintank, men slutresultatet kommer att vara värt. Saker du behöver
Hylsnyckel Flera containrar
Aceton
1 kopp metall nötter
Täcklock
Gummilist
aluminiumplåt
Silvertejp
Tank sealer kit
Plastfolie
Gummiband
Vass kniv
Visa fler instruktioner
1

unbolt bensintanken från din motorcykel, med hjälp av en hylsnyckel. Ta tankens lock och vrid bränslekranen till "Prime" läge för att tömma den återstående gasen i en lämplig behållare.
2

Häll aceton i bensintanken för att spola bort eventuella spår av bensin. Stäng tanklocket och skaka bensintanken upprepade gånger under minst fem minuter. Ta del av eventuella otäta fläckar på tankens yta och undersidan, låt rinna av aceton genom bränslekranen i en lämplig behållare.
3

Häll en cupful av metall nötter i bensintanken, stäng tanklocket. Skaka gastank upprepade gånger under minst 15 minuter för att lossa eventuella rost som kan ha bildats i tanken. Öppna tanklocket och töm nötter och rost pulver, skölj igen med aceton. Låt tanken torka i minst två timmar.
4

Ta bränslekranen, antingen genom att skruva loss den från tankens propp eller genom unbolting det från botten av tanken med en skruvmejsel. Täta tankens propp eller ventil monteringshål med ett plastlock eller en remsa av gummi och en aluminiumplatta, beroende på vilken typ av bränslekranen.
5

Täck gastank s läckande fläckar med stark kanal tejp för att göra det möjligt för sealer att täta det skadade området.
6

Förbered din tank sealer enligt de anvisningar som tillhandahålls av tillverkaren. De flesta sealer kit kommer som en tvådelad process, som kräver att du kan blanda en lika stor mängd av två separata vätskor i en behållare.
7

Häll sealer i bensintanken och täta tankens påfyllningshals med kraftig plastfolie och ett gummiband. Rotera bensintank i minst 10 min för att fullständigt belägga insidan av tanken i förseglaren. Ta bort plastfolie och håller tanken upp och ned för att tömma sealer i en behållare. Avlägsna locket eller aluminiumplåt från din tank bränsle ventil propp.
8

bota den förseglade bensintanken under minst 24 timmar. Placera det i området där rumstemperaturen är mellan 70 och 90 grader. Klipp bort överflödigt sealer från bränsletanken propp eller påfyllningsröret med en vass kniv. Sätt tillbaka tanken på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110124.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.