Hur Synkronisera förgasarna på en GSX-R

Den kvartett förgasare som används av en Suzuki GSX-R bidrar till maskinens höga prestanda, men endast om de hålls i funktionsdugligt skick. Förgasarna förlita sig på en stadig vakuum som genereras av motorn. En liten ändring mellan varje förgasare s gasspjäll kommer att påverka vakuumnivåerna, störa synkroniseringen mellan förgasarna och orsakar en förlust av makten i hela varvtalsområdet. Re-synkronisera en GSX-R: s förgasare är en relativt enkel uppgift. Dock är en manometer som mäter vakuumnivåerna av förgasaren med kvicksilverfyllda mätare, som krävs för jobbet. Saker du behöver Kundservice stå
Fan
4 mm insexnyckel
Manometer med gängade adaptrar
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Placera din GSX-R på en tjänst står att ge ett stabilt stöd. Placera en stor fläkt framför motorn. Du kan lämna motorcykeln på cykelställ om du inte har ett stativ.
2

bort sidostyckena spackling från din GSX-R, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Starta din GSX-R: s motor och låt den värmas upp i tre minuter, sedan stoppa motorn.
3

bort inlopps skruvarna från baksidan av förgasarna, placerad precis framför motorns inloppsrör, med hjälp av en liten platt skruvmejsel. Skruva din manometer adaptrar till förgasarna "inlopp. Anslut din manometer s vakuumslangar in i adaptrarna.
4

Starta din GSX-R: s motor igen och slår på fläkten så att motorcykeln inte överhettas. Justera motorns tomgång till 1750 rpm, med tomgångsskruven inställningsratt på vänster sida av motorn
5

Notera manometern s vakuum mätningar mellan motorns # 4 och # 3 förgasare. - placerad på vänster sida av motorn. Kvicksilverhalterna för båda cylindrarna ska vara jämnt balanserad i mitten av mätarens mätare. Om nivåerna är inte identiska, vrid justerskruven mellan # 4 och # 3 förgasare med en liten platt skruvmejsel tills vakuumnivåerna är ännu. Injustera # 2 och # 1 förgasare kroppar på den högra sidan av motorn, med användning av samma metod.
6

Synkronisera båda förgasaren banker, med hjälp av justeringsskruven placerad mellan # 2 och # 3 cylinder . Vrid justerskruven tills alla fyra förgasare s vakuumnivåer är centrerade i mätarens mätare.
7

Justera motorns tomgång till 1200 rpm, med tomgångsskruven vredet. Stanna motorn och sätt tillbaka sidopanelerna spackling, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110445.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.