Motorcykel Tändsystem Grunderna

Flera olika typer av tändsystem har utvecklats för att åstadkomma en elektrisk gnista tillräckligt stark för att antända den komprimerade blandningen av luft och bränsle i en motorcykelns motorcylinder. Syftet med tändsystem, dock inte har förändrats sedan uppfinningen av tändstift i 1860. Motorcykel tändningar bygger på samma principer, med variationer på mönster för att göra den gnista som startar en motor. Magneto

En magneto generator är den enklaste typen av motorcykel tändsystem. Magneto-baserade tändningar har varit i bruk sedan 1899. Magnetos var populära på små japanska tvåtaktsmotorer motorcyklar av 1960-talet. Systemet använder en serie spinning magneter för att generera tillräckligt med elektrisk ström för att producera en gnista på tändstiften 'elektroder. Magneterna är vevaxel-monterad och rotera inuti en koppar-trådspole. En fint-lindad sekundärspole intensifierar spänningen. Högre varvtal gör mer elkraft. Poäng och en kondensor stängde magneto på och av.
Induktiv System

induktiva, eller Kettering system för antändning, snart ersatt den magneto design i motorcyklar. Induktiva tändningar använder ett batteri för att lagra elektrisk energi för förbränningskammaren s gnista. Poäng och en kondensor kanal ström till en primär spole. Spolen pulser energi till en sekundär spole med tätt lindade, små-gauge wire. Spänningen höjs från 12 volt till 20 tusen volt eller mer för att skapa en gnista. Vissa nyare motorcyklar har elektronisk tidtagning kontroller istället för poäng. Flercylindriga motorer använder distributörer att skicka gnista till successiva cylindrar.
Transistor Ignition

Tidiga elektroniska tändsystem utvecklat för motorcyklar använde ett system transistor tändning av den magnetiska puls typ. Brytaren-mindre magnetisk puls distributör utformning var en förbättring på transistoriserade system med brytare-poäng. Kondensorer och poäng elimineras från tändsystemet, tillsammans med ljusbågar bekymmer. Ström till de primära spollindningarna regleras av transistorer i puls-förstärkaren. Transistoriserad tändsystem har en högre andel av tur skillnaden i de primära och sekundära spolarna att effektivt producera högre eleffekt. Addera kapacitiv urladdning Tändning

senaste motorcykel elektroniska tändsystem kallas kapacitiv urladdning tändningar eller cd-i, och använda energi-lagring kondensatorer debiteras av högspänningsledningar oscillatorkretsar. En gnista framkallas av en krets urladdning av en kondensator i den primära spolen. Som i induktiva system, är den nuvarande förstärks av skillnaden i sekundära och primära spollindningar. En 400-volts kondensator impuls kan generera cirka 40.000 volt i den sekundära spolen. Vissa CDI system initierar flera gnistor att öka gnistvaraktigheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111374.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.