Hur du ändrar olja på en Sportster

Motorolja är livsnerven i din Harley-Davidson Sportster. Om den lämnas försummade kan oljan som smörjer de olika rörliga delar i motorn och transmissionen försämras, vilket leder till för tidigt slitage och delar misslyckande. För att hålla detta händer, bygger din Sportster på regelbunden förnyelse av sin motorolja. Denna enkla uppgift kan göras i ditt eget garage med en minimal mängd verktyg och pengar. Motorcykelns oljan ska bytas var 2500 miles. Saker du behöver
Oljetråg
Flat skruvmejsel
Oljefilternyckel
3 liter motorolja
Oljefilter
Shop handduk
Visa fler instruktioner

1

Starta motorn och låt den gå upp i några minuter för att värma oljan. När motorn har värmts, stoppa motorn och slå av tändningen. Vent oljetanken genom att avlägsna tanklocket.
2

Placera din oljetråg under den bakre av motorn. Leta slangen olja drain och lossa slangklämman med en platt skruvmejsel. Dra slangen bort av ramen och låt oljan i oljetråget. Skjut tillbaka slangen på ramen efter att oljan har tömts och dra åt slangklämman.
3

Flytta ditt oljetråg på framsidan av motorn, placera den direkt under oljefiltret. Ta bort oljefiltret med ett filter skiftnyckel eller bandnyckel och kassera den. Låt eventuell kvarvarande olja rinna.
4

Fyll din nya oljefiltret med olja och applicera ett tunt lager olja på filtrets anliggningsytorna med fingret. Skruva fast filtret på plats för hand tills den sitter mot motorn.
5

Häll färsk motorolja i oljetanken genom påfyllningsröret. Fyll tanken med upp till 3 liter motorolja och byt tanklocket.
6

bort all luft i oljesystemet genom att starta motorn och sakta lossa oljefiltret. Dra åt filtret så snart en liten mängd olja sipprar ut från mellan filtret och motorn. Stanna motorn och torka bort all olja som kan ha spillts med en butik handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106831.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.