Att montera en motorcykel kedja

Om du märker tecken på slitage på din motorcykel kedja såsom rost, stretching och Kinks, kan det vara dags att montera en ny. Många ryttare tror att du behöver en licensierad mekaniker för det här jobbet. Men med rätt verktyg och riktlinjer, kan du slutföra uppgiften i ditt garage. Kedjor behöver bytas ungefär var 25.000 miles, så att lära sig tekniken kan spara både tid och pengar. Saker du behöver
Center stå
Wrench
Spetstång
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Placera ett centralstödet enligt din motorcykel. Tryck ner handtaget på centralstödet. Detta gör att du kan arbeta med din motorcykel bekvämt.
2

Lossa den bakre muttern hjulaxel och bultar spännare med en skiftnyckel. Bultarna är på båda sidor av den bakre änden av svängarmen, metallstycket som sträcker sig från mitten av den bakre hjulet till cykel ram. Skjut bakhjulet så långt fram som möjligt. Detta kommer att ge dig tillräckligt med slack i kedjan ansluta kedjan slutar senare.
3

Linda nya kedjan runt ryggen drevet under svingen till framkugghjulet. Fortsätt runt Framdrev, över toppen av svingen och tillbaka till bakdrev.
4

förena de två ändarna av kedjan på bakdrevet. Den nya kedjan kommer med en liten ögla med två cirkulära stift, en platta med två hål som glider över dessa stift och en clip-liknande lås som håller denna huvudlänk tillsammans. Sätt i stiften på master länk via länkarna på kedjans båda ändar. Skjut plåten över stiften på andra sidan av kedjan.
5

Använd nål-tång för att pressa låset på ögla. Detta kommer att hålla huvudlänken tillsammans. Den öppna änden av låset skall vara vänd motsatt rotationsriktningen.
6

Justera bultarna Kedjespännare på baksidan av svängarmen med en skiftnyckel för att korrekt kedjespänning. Använd ett måttband för att mäta kedjeslack, avståndet det rör sig vertikalt halvvägs mellan de två dreven. Korrekt urval av slack noteras i bruksanvisningen och viktigt för kedjans prestanda och hållbarhet.
7

Kontrollera att kedjan ligger rakt när man tittar på det rakt på. Om inte, justera spännare skruven på andra sidan av hjulet. Detta kommer att ytterligare skärpa och räta kedjan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108889.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.