Kawasaki Generator Borttagning

Kawasakis motorcyklar, som bilar, kräver en källa till elektrisk energi för att skapa den gnista som krävs för inre förbränning. Denna avgift kommer emellertid att krympa under belastningar som ställs på det utan ständig påfyllning, en uppgift som generatorn är ansvarig för. Bestående av en roterande magnet passerar genom elektriska fält för att skapa ström, kan generatorn misslyckas ibland. Lyckligtvis, som ersätter det är lättare än det verkar. Förberedelse

Montera rätt verktyg för jobbet, bör du räkna med att använda en uppsättning metriska hex och Allen-head uttag, samt en uppsättning Blocknycklar i varierande storlekar, även om vissa äldre Kawasaki modeller kan begagnade Phillips-bultarna som kommer att kräva en skruvmejsel för att ta bort.

En fångst bassäng eller behållare och en handfull rena handdukar eller trasor kan vara användbara, eftersom en del olja kommer att rinna ur motorn under processen. Om du har tillgång till ett cykelställ, eller om din Kawasaki är utrustad med en center stativ, använd den för att ge extra stabilitet.

Slutligen, beväpna dig med en Kawasaki fabriken servicemanual. Detta är det viktigaste verktyget du kan ha för din cykel, eftersom den är fylld med djupgående underhållsteknik och kommer layouten den exakta processen för att ta bort generatorn från din exakta modell av motorcykel. Addera bort Generatorn Cover

Leta generatorn på vänster sida av motorn (på de flesta Kawasaki motorcyklar), gömd bakom motorkåpan. Detta täcker måste tas bort för att få tillgång till generatorn, men kommer vissa modeller kräver avlägsnande av drivhjulet locket samt

Not längder och platser av bultarna motorhuven innan du tar bort dem,. eftersom vissa hör hemma på specifika platser. Ha en fångst bassäng eller hink redo att fånga någon olja som kan spillas ur kåpan. Dra luckan fri från motorn och följ ledningarna från botten av locket och koppla bort den från ledningsnätet.

På insidan av omslaget är hälften av generatorn, en hårt lindad ring av järn och tråd som kallas "statorn." Svänghjulet, den andra halvan av generatorn är på slutet av den nu exponerade vevaxeln.
Borttagning av statorn och svänghjulskåpa

Borttagning av statorn från motorhuven är oftast en enkel sak, som kräver avlägsnandet av en uppsättning av Allen-bultarna. När bultarna är ute, försiktigt arbeta ledningar och gummipackning fri från locket och dra hela statoranordningen gratis.

Svänghjul, å andra sidan, kan vara knepigt. Medan svänghjulet är normalt fäst vid änden av vevaxeln genom en 10 mm x 40 mm hex-head bolt, använder Kawasaki ibland en vänsterhänt gängmönster att hålla den på plats mot vevaxelns rotation. Du kan oftast identifiera en vänster gängad bult med ett "LH"-märkningen på toppen av bultens huvud. Om du inte ser denna märkning, se en servicehandboken innan du försöker ta bort bulten. Dessutom måste svänghjulet vara säkert fastsatta för att förhindra rotation under avlägsnande bulten. Kawasaki erbjuder speciella verktyg för att hålla svänghjulet på plats, liksom den gängade dragverktyget krävs för att ta bort svänghjulet när bulten avlägsnas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106710.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.