Hur man byter kedjan på en Honda Rebel

Honda Rebel och mest moderna motorcyklar använder en enhet kedja som innefattar en ögla för att sammanfoga ändarna av kedjan tillsammans, skapar en till synes oändlig loop. Detta medger att kedjan kan avlägsnas utan att man behöver helt ta isär motorcykeln. Medan tanken på att byta ut din Honda Rebel kedja kan låta skrämmande, kan jobbet göras i ditt garage på mindre än en timme. Några speciella verktyg krävs för att slutföra uppgiften, så se till att du har dessa på sidan innan du börjar. Saker du behöver
Hylsnyckel
22 mm hylsa
12 mm nyckel
4 mm insexnyckel
Motorcykel jack
Vinkelslip
Chain brytare Tool Review Chain
Ögla
Chain pressverktyg
Visa fler instruktioner
1

Lossa den bakre muttern differentialbroms med en 22 mm hylsa. Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås på båda sidor av det bakre hjulet med en 12 mm nyckel. Skjut bakhjulet framåt för att skapa slack i kedjan. Ta bort skruvarna från motorns främre kedjehjul täcker med en 4 mm insexnyckel. Dra drevet täcker av motorn.
2

Lyft motorcykelns bakhjul från marken med hjälp av en motorcykel jack. Vrid bakhjulet för hand tills kedjans huvudlänken är centrerad på den nedre halvan av kedjan.
3

Skär stiften utanför befälhavaren länkens sidoplåten med en vinkelslip. Tryck resten av stiften ur huvudlänken med en kedja brytare verktyg. Dra den återstående sidan plattan av kedjan. Dra kedjan utanför bakhjulet drevet och det främre kedjehjulet.
4

Lägg den nya kedjan över topparna på båda dreven och föra ändarna av kedjan tillsammans. Slip den nya kedjans ögla i ändarna av kedjan, sätter länkens stift genom baksidan av kedjan. Huvudlänken stiften borde utskjutande från kedjan länkar, vänd mot dig.
5

Placera sidoplåten över huvudlänken stiften. Fäst sidoplattan på kedjan med en kedja pressverktyg. Sätt press på befälhavaren länkens stift med pressen verktyget tills stiften är tillplattade i en svamp form.
6

tillbaka Framdrev locket, dra åt alla bultar med en 4 mm insexnyckel. Dra det bakre hjulet mot den bakre delen av motorcykeln för att spänna kedjan. Justera kedjans slack med hjälp kedjespännarna på båda sidor av hjulet. Spänn kedjan muttrarna justerskruvar lås med en 12 mm nyckel när kedjan dras åt och bakhjulet är i linje.
7

Sänk motorcykeln till marken. Dra den bakre muttern differentialbroms med en 22 mm hylsa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107490.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.