Bästa och snabbaste sättet att blöda Motorcykel Bromsar

luft i bromsledningar kan orsaka en förlust av bromsverkan och är den ledande orsaken till "svampig" bromshandtaget känner i motorcyklar. Det är en av en cykel mekaniker minst favorit jobb, men blöder motorcykelns bromsledningar att avlägsna denna instängd luft - samtidigt som tidskrävande - är nödvändigt. Rätt verktyg kan göra jobbet att gå snabbare. Den "gamla" Method

Blödning bromsledningarna med den traditionella metoden innebär att placera en lång plastslang över avluftningsventilen på bromsoket och öppna den lite. Bromsspaken dras sedan in för att tvinga luft och vätska genom ledningen och in i plaströr. När spaken har dragits fullständigt, är ventilen stängd för att förhindra att vätska och luft från att sugas tillbaka in när spaken släpps. Processen upprepas tills plaströret är fylld endast med bromsvätska, vilket indikerar att alla luftbubblor har evakuerats från bromsledningen. För de flesta motorcyklar, kan följa den vanliga metoden att ta 20 till 30 minuter.
Envägsventilerna

Byta levereras från fabriken avluftningsventiler med eftermarknaden enkelriktad " , speed "ventiler kan minska mängden arbete som krävs för att blöda bromsledningarna. Dessa hastighet ventiler skruva helt enkelt rätt i bromsoket och kräver att du öppna ventilen ett kvarts varv och dra i bromshandtaget. Den "speed" kommer från de enkelriktade backventiler som endast tillåter vätska och luft för att resa ut ur bromsok, hindrar bromsok från suga tillbaka vätskan i när spaken släpps. Bara dra och släpp bromshandtaget tills luften har blödde från linjen.
Vakuum blödare

Använda sug att dra bromsvätska genom ledningen är en annan metod som kan påskynda blödningen processen. En mängd olika elektriska och handdrivna pumpar kan hittas på bildelar butiker, och de varierar i pris från $ 5 till $ 40. Dessa pumpar fäster avluftningsventilen och dra vätska och instängd luft direkt från ventilen på några minuter. Var noga med att inte arbeta alltför snabbt, men eftersom pumpen kan tömma huvudcylindern s vätskebehållare snabbare än du kan hålla den fylld, vilket gör att cylindern att suga in luft och göra ditt hårda arbete meningslöst.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106095.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.