Hur man tar bort en Ninja motorcykel bränsletank

För att komma åt motorn, kopplingen, och många andra delar på Kawasaki Ninja motorcyklar, måste du först ta bort bensintanken. Så, är det viktigt att veta hur effektivt att göra detta. Processen är ganska enkel, ser som motorcykelns tank bara hålls på några olika ställen. En Ninjas bensintank kan helt enkelt tas bort inom loppet av bara fem eller tio minuter. Saker du behöver
Standard hylsnyckel setPhillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Dra motorcykeln till en öppen, lättillgänglig plats och står motorcykeln upp på centralstödet . Om motorcykeln inte har en center stativ, använd ett fotstöd eller stötta upp på något annat sätt. Bara se till att motorcykeln är så säker som möjligt.
2

Leta motorcykelns bränslestyrventilens på vänster sida av motorcykeln, och vänder sig till ventilen till "off"-inställningen. Dra sedan varje slang utom slangen mot bensintanken från ventilen. För att göra detta, tryck slangklämmorna tillsammans, och helt enkelt dra slangarna bort. Genom att lämna denna ventil ansluten till bensintanken slangen, behöver du inte tömma tanken innan du tar bort den.
3

Använd en hylsnyckel eller stjärnskruvmejsel (beroende på vilka bultar är används) för att ta bort skruvarna som håller den främre kåpan till bensintanken. Detta bör bestå av två skruvar på vardera sidan av bensintanken.
4

Dra försiktigt spackling isär, bort från bensintanken, försiktigt så att inte förlora någon av bulten tätar mellan tanken och spackling.
5

Lyft försiktigt bensintanken upp från ramen och ut ur kåpan. Återigen, vara noga med att inte förlora bulten sälar. Ställ sedan in bensintanken på marken, försöker hålla det så upprätt som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106366.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.