Hur man byter ett däck med däck skedar

Vid första anblicken ser ett däck sked inte annorlunda än en vanlig däck järn. Medan de visuella skillnaderna är minut, kan den tillplattade toppen av ett däck sked hjälpa till att lyfta en större del av en sliten däcket från en motorcykel eller bil hjulet. Det tar inte så mycket skicklighet för att byta däck med däck skedar, men arbetar långsamt tills du är bekväm med processen. Räkna med att spendera minst 30 minuter att ändra din första däcket, men jobbet kommer att gå fortare när du får erfarenhet. Saker du behöver
Ventilspindel skiftnyckel
Blocknyckelsats
Bead-bryta klämma
Två däck skedar
Innerrör
Tryckluft
Visa fler instruktioner

1

Ställ hjulet på en tydlig arbetsutrymme. Face hjulet med bromsskivan uppåt om du arbetar på en motorcykel.
2

Skruva ventilskaftet lock och ställ den åt sidan. Använd en skiftnyckel ventilskaft för att skruva loss schraderventilen från mitten av ventilskaftet för att tömma däcket. Använd sedan en kombination skiftnyckel för att skruva loss låsmuttern från ventilskaftet, om något.
3

Använd en sträng-breaking klämma för att bryta däckets sigill, eller pärla, mot hjulet. Tryck den övre kanten på däcket nedåt och bort från toppen av hjulet för att bilda en liten spalt.
4

Placera ett par däck skedar i ett klockan 10 och klockan 2 positionen på hjulet och däcket. Sätt de krökta ändarna av däcket skedar runt toppen av hjulet och under den övre kanten på däcket. Skjut däck skedar nedåt och mot mitten av hjulet för att lyfta en del av däcket över toppen av hjulet.
5

Behåll greppet om en av de däck skedar och långsamt släppa den andra. Flytta den fria däck sked till det område där däcket vidrör toppen av hjulet. Skjut däcket sked ner för att sträcka den del av däcket över toppen av hjulet. Fortsätt tills hela den övre kanten av däcket har frigjorts.
6

Ta bort slangen från däcket, om någon, och dra däcket uppåt för att föra sin nedre kant närmare toppen av hjulet.
7

Infoga ett däck sked under däckets nederkant och haka dess böjd spets över toppen av hjulet. Håll hjulet på plats och dra däcket sked uppåt tills däcket dyker helt från ratten.
8

Placera ett nytt däck över hjulet och tryck ned den tills den nedre kanten sitter mellan hjulets krökt fälg. Sätt i en delvis uppblåst slang i däcket, om det behövs, och rikta in ventilspindeln med hjulets ventil hål.
9

Sätt ett däck sked mellan den övre kanten av det nya däcket och topp hjulet, inför sin krökta änden mot mitten av hjulet. Skjut däcket sked bort från hjulet för att dra däcket på hjulet. Flytta däcket järn och upprepa tills däcket sitter helt på hjulet.
10

Pumpa däcket snabbt, med hjälp av tryckluft, tills däckets pärlor som mot hjulet. Sluta pumpa däcket när du hör två distinkta pops.
11

Använd en skiftnyckel ventilskaft att skruva schraderventilen in ventilspindeln. Använd sedan en kombination skiftnyckel för att dra åt ventilen muttern stammen lås. Justera däckets lufttryck som behövs, med hjälp av tryckluft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108586.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.