Honda C201 Specifikationer

Honda C201 infördes som en tillfällig modell under 1960-talet. Den hade samma kroppstyp som sin föregångare, C200, men det innehöll en nyare OHC motor i stället för den traditionella tryckstången motorn i C200. Den producerades i 1967, och ersattes följande år av Honda S90. I Kanada var C201 säljas parallellt både C200 och S90 under sin produktion år. Motor-och bränsletillförsel

Honda C201 hade en 87 kam cc overhead fyrtakts gasmotorer. Det tog i bränsle från en Keihin PWI8HA förgasare med direkt slutare för att hjälpa till med kallstart. Det bränsletank höll ca 1,9 liter bränsle. Motorcykeln saknade en elektrisk startmotor, men skulle kunna sparka igång. Dess manuell växellåda hade fyra växlar framåt. Cykeln var utformad för att uppnå hög bränsleeffektivitet och var klassad för 175 mpg vid en hastighet av 30 km /h, och 112 mpg vid 40 mph. Dess maximala hastighet var 53 mph.
Body

Motorcykeln hade en framskärm och en omvänd kurva på baksidan. Den kom i vitt, svart eller rött med en kromad tank och svart trim. Den C201 presenterade en 47-tums hjulbas och en markfrigång på 7 inches. Sätet var 30 inches hög utan ryttaren vikt. Cykeln själv vägde 115 pounds med en liter bränsle i sin tank.
Däck och fjädring

Både de främre och bakre däcken hade en 17-tums diameter. Fem-tums skivbromsar var ansluten till både fram-och bakhjulen. Dessa bromsar kan dras åt eller lossas med finger justerare att passa förarens önskemål. Cykeln hade hydrauliskt dämpad svängs fram ett bakre gafflar för att ge komfort och lindra effekterna av gupp och hinder medan ridning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108587.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.