Hur identifiera tändning på en Harley Davidson 1200

Harley Davidson Sportster 1200 är en av Harley mest populära motorcyklar. Mindre än genomsnittet "big hog," Sportster visades först i 1957 med ett 900-kubikcentimeter motor, som utvecklats till 1000 - och 1100-kubik motorer centimeter. År 1988 införde Harley 1200-kubikcentimeter motor. När motorcyklar inte startar, ligger problemet vanligen i ett av tre system: bränsle, el, eller antändning. Diagnos tändningar på en Harley 1200 Sportster är samma som alla tändsystem och sker bäst genom en process för eliminering. Även om det finns olika metoder för att diagnostisera startsvårigheter, med en ohmmeter ger tillförlitlig tändning-testresultat. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
liten skruvmejsel
ohmmeter eller multimeter
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

koppla loss den positiva kabeln från batteriet. Batteriet på Harley Davidson Sportster 1200 modellerna är placerad under sätet. Ta bort sadeln genom att skruva av Phillips skruven på baksidan av sätet. Lyft sätet och koppla den positiva (röda) kabeln från batteriet med en skiftnyckel.
2

Ta bort den elektriska kontakten från tändningslåset. Tändningslåset är där nyckeln är införd för att starta Sportster. Höj plastklämmorna på sidan av växeln med en liten, vanlig skruvmejsel. Pluggen drar sedan ut ur brytarenheten lätt.
3

Vrid ohmmeter på och ställ in den på "Rx1" inställningen. Tryck på svarta och röda sonder tillsammans för att se till att det finns noll motstånd. Mätaren visar noll när de två touch.
4

Test tändningslåset genom att placera den röda proben i terminalen anslutas till den röda tråden. Den svarta proben går till terminalen anslutas till den röda tråd med en svart rand. När båda sonderna är anslutna, läser ohmmeter noll, eller mycket nära den. Om det finns något annat motstånd läsning, är tändningslåset dåligt.
5

Följ en tändkabeln till tändspolen. På spolen, testa de två mindre terminaler genom att placera en sond på varje terminal. När ohmmeter är inställd på "Rx1" inställningen, bör en arbetsgrupp spole läsa mellan någonstans under 3 ohm. Ställ in mätinstrumentet till "RX100" och testa de två större polerna i samma sätt. Denna avläsning bör vara mellan 6.000 och 12.500 ohm. Om en eller båda av dessa mätningar inte matchar, är spolen inte fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111200.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.