Hur man byter en kedja Dirt Bike

Kedjan är en viktig del av din smuts cykeln s drivsystem som kan påverka hur dess motor levererar ström. Dessa kedjor är konstruerade för att hantera stressen av högpresterande grusväg och turridning, och med regelbundet underhåll, kommer att pågå i ett par säsonger. Tid och slitage, men kommer så småningom att leda till att kedjan sträcka och hänga löst från motorcykeln, förlorar sin effektivitet och leverera mindre roterande kraft till bakhjulet. Byta en sliten kedja är inte ett svårt projekt, men kräver en viss grad av förtrogenhet med maskinen och de nödvändiga verktygen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Skiftnycklar
Allen hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Grinder
Chain brytare Tool Review Ny kedja och ögla
Kedja pressverktyg
Visa fler instruktioner
1

Leta befälhavaren länken i kedjan och rotera bakhjulet att få fram MASTER länken till toppen av motorcykelns bakre svängarm.
2

Använd en hylsa fäst till en långskaftad breaker bar att lossa vridmoment på bakaxeln låsmuttern. Använd en skiftnyckel för att lossa par muttrar på båda kedjespännarna på bakaxeln. Skjut bakhjulet framåt för att lossa kedjan.
3

Avlägsna Framdrev luckan från vänster sida av motorn, med en insexnyckel uttag för att ta bort lockets bultar.

4

Ta befälhavaren länk från kedjan. Använd en slipmaskin för att slipa bort de runda stift som håller fast befälhavaren länkens sidoplattan till resten av ögla. När stiften har tagits bort, använd ett verktyg kedja brytare för att tvinga sidoplåten bort av ögla. Dra de separerade delarna Ögla off av kedjan. Dra kedjan från de främre och bakre kedjehjul.
5

Placera den nya kedjan runt de främre och bakre kedjehjul, förena båda ändarna av kedjan ovanför svingarmen. Skjut huvudlänken till baksidan av båda länkarna kedjeände, driver befälhavaren länkens stift genom baksidan av kedjelänkarna tills de skjuter ut från framsidan av kedjan. Placera befälhavaren länkens assiett över stiften.
6

Gå huvudlänken och assiett med en kedja press, komprimera sidoplåten över huvudlänken stiften. Ta bort kedjan tryck en gång huvudlänken stiften har pressats genom sidoplåten och har pressats samman till en svamp-formad kupol över sidoplåten.
7

tillbaka Framdrev locket, dra åt lockets montering bultar med en Allen-uttag. Dra bakhjulet bakåt för att spänna kedjan. Dra åt par muttrar på kedjespännarna med en skiftnyckel för att upprätthålla spänningen av kedjan. Dra den bakre muttern differentialbroms med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107017.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.