Hur man tar bort GSX-R kåpa

Suzukis GSX-R-serien sport cyklar är höljt i en aerodynamisk plast kåpa för att minska vindmotstånd vid drift vid höga hastigheter. I de flesta fall, underhålla eller reparera en GSX-R kräver avlägsnande av kåpan, antingen helt eller delvis, för att komma till motorcykelns ram och motor. Till skillnad från tidigare GSX-R-modeller - som använde en ganska enkel övre och undre installation kåpa panel - den multi-panel kåpor som finns på nyare modeller är sammankopplade tillsammans, vilket gör det svårt att ta bort dem från motorcykeln. Även om du bara behöver enkla verktyg, vara säker på att du avsätta gott om tid för att slutföra jobbet. Saker du behöver Sida 3 -, 4 - och 5-mm Allen skiftnycklar
10-mm hylsa
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Ta bort de två popnitar från de övre hörnen av den nedre kåpan s center panel, dra mitten av niten utåt för att frigöra niten. Ta bort de två popnitar från botten av mittpanelen. Dra panelen ur den undre kåpan.
2

Skruva loss de två skruvarna i överkant av sidostyckena spackling, med en 4-mm insexnyckel. Skruva loss bulten på insidan kanten på botten av panelerna, med en 4-mm insexnyckel. Dra de spetsiga flikarna på insidan av panelerna out of gummigenomföringarna monterad på ramen. Ställ panelerna åt sidan.
3

Lossa bulten på båda sidor av nedre kåpa, med hjälp av en 5-mm insexnyckel. Sänk spackling till marken och dra bort det från motorcykeln. Ta bort de popnitar från centrum av den undre kåpan för att separera den i två paneler.
4

Ta bort popnitar från panelen nedanför spetsen på den övre kåpan, nedanför luftkanaler och strålkastare. Dra panelen bort från den övre kåpan.
5

Skruva vindrutan skruvarna från det övre kåpa, med hjälp av en 3-mm insexnyckel. Dra vindrutan uppåt och bort från den övre kåpan.
6

Lossa fästskruven satt nedanför hastighetsmätaren och kombiinstrument, med en 10-mm hylsa. Dra klustret framåt och koppla bort den från motorcykelns ledningsnät. Ta klustret helt.
7

Skruva par bultar placerade på båda sidor av kombiinstrumentet monteringsplatsen, med en stjärnskruvmejsel.
8

Skruva speglarna ' ekollonen muttrar från undersidan av den övre kåpan med hjälp av en 10-mm hylsa. Dra speglarna bort den övre kåpan och dra ur kontakten blinkers från motorcykelns ledningsnät.
9

tag i övre kåpan och dra den mot framsidan av motorcykeln tills den kan lyftas bort.
10

Skruva par bultar enligt sidorna av ryttarens sits, med hjälp av en 5-mm insexnyckel. Dra fram sätet och lyft av motorcykeln. Ta passagerarsätet, med säte-utlösningsmekanismen på svansen spackling.
11

Skruva loss de tre skruvarna på toppen av svansen spackling, med en 4-mm insexnyckel. Koppla ur bakljus kontakten. Ta bort de popnitar från botten av svansen spackling. Lyft svansen spackling av av motorcykelns ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108097.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.