Hur man byter gaffeln Boots på en CB125

Hondas CB raden av motorcyklar är kanske den bästsäljande motorcykeln härstamning i historien med massor av storlekar och typer, många gjorda för specifika marknader runt om i världen. Den CB125, som med alla CBS, aktier familjens egenskaper. Fork boot ersättning är en liknande uppgift på de flesta centralbanker, oavsett förskjutning. Saker du behöver
metriska hylsor
metriska skiftnycklar
Shop står
Shop trasor
Motorcykel remmar (tillval)
Visa fler instruktioner
1 < p> Ställ din CB på en butik monter med de bakre däcken stabiliserade på vardera sidan med en motorcykel rem, så att framsidan av cykeln inte kan tippa framåt när framdäcket och gafflar avlägsnas.
2 < p> Lossa hastighetsmätaren kabeln från det främre navet och stoppa in den ur vägen. Det kommer att finnas en rafflad eller texturerad cap-skruv som är ofta bara med fingrarna, som håller kabeln på plats. Annars, linda en trasa över locket-skruven och vrid den försiktigt med en tång. På många centralbanker, måste du ta bort den från en kabel-guide - en liten tråd armatur monterad på fender - att befria hastighetsmätaren kabeln. Guiderna är lätt bort med en Phillips skruvmejsel.
3

Ta bort den främre bromsen kabeln framifrån kabel spaken där den fäster navet på äldre broms modeller. För att ta bort kabeln, har en hjälpare manuellt ingrepp frambromsen, sedan pressa på broms-spaken på navet som din hjälpare släpper bromsen. Detta kommer att skapa slack i kabeln slut. Eftersom kabeln lossnar, kan du skjuta det åt sidan ur spaken med en liten skruvmejsel. På modeller skivbroms, kan det vara lättare att ta bort den främre bromsen kabeln vid spaken, befriat den så gafflarna kan glida ut.
4

Lossa de fyra, Triple Tree bultar FORK CLAMP. Det finns en vid toppen och botten av varje rör i den trefaldiga träd - aggregatet som håller gafflarna till ramen. Lossa dessa bultar släpper trippel trädets spänning på gaffelbenen.
5

Lossa de två gaffel muttrarna ovanpå gaffelbenen om din modell kräver att de tas bort. Använd en ombonad muffen, snarare än en öppen nyckel eller skiftnyckel för att undvika skador på gaffel muttrarna.
6

Skjut hela framhjulet och gaffel ur Triple Tree. Om det är alltför tätt i början, knacka försiktigt på toppen av gafflarna med en plast butik klubba, alternerande - en, sedan den andra. Om de förblir ordentligt, lossa bultarna mer.
7

Skjut gaffel stövlarna. Rengör stolpen rören och översidan av de lägre gaffelrören, sedan ersätta gaffel stövlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111483.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.