Hur du ändrar Fork Oil i en Harley Ultra Classic

den teleskopiska framgafflar på en Harley-Davidson Ultra Classic motorcykel är fyllda med typ E Harley gaffel olja. Denna olja kommer att kontamineras med tiden, även under rutinmässiga körförhållanden. Som sådan måste den olja som skall dräneras och ersattes med färskt, ny olja. Harley rekommenderar att gaffeln olja på en Ultra Classic bytas var 20.000 miles. Det finns två fabriksmonterade rekommenderade rutiner för byte av denna olja. Man kräver att spackling och radio avlägsnas från Ultra Classic, och den andra inte. Saker du behöver
Ventilspindel
borttagningsverktyg Stor, cross-skruvmejsel
Hammer-manövrerad slagskruvdragare (tillval) katalog Vakuumpump med slang
dräneringskärlet
Typ E Harley -Davidson gaffel olja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kärnan från framgaffeln luftventil placerad på högra bakre motorcykeln med en remover ventilspindeln. Låt all luft att blöda ur systemet.
2

Skruva både stora avtappningspluggen skruvarna som sitter på undersidan av varje gaffel med en stor, cross-skruvmejsel. Det kan vara nödvändigt att använda en hammare drivna slagskruvdragare att åstadkomma detta.
3

Tappa av oljan från varje gaffel i ett lämpligt uppsamlingskärl. Städa upp utspilld olja innan du fortsätter.
4

Installera bara en av de två demonterade avtappningspluggarna. Bifoga en pump luftfjädring till luftventilen för framgaffeln. Tryck försiktigt för att bistå med ytterligare gaffel olja dränering. Koppla bort pumpen när vätskan inte längre rinner ur gaffeln.
5

Bifoga ett vakuum verktyget till luftventilen. Häll 9,7 oz. (287 ml) av typ E gaffel olja i en liten behållare. Kör ett batteri ventilationsrör eller annan lämplig storlek slang från behållaren av gaffeln olja till det öppna dräneringshål.
6

Slå på eller manövrera pumpen tillräckligt länge för att dra alla av gaffeln olja i framgaffeln. Sätt tillbaka avtappningspluggen och upprepa för den motsatta sidan.
7

Skruva kärnan tillbaka i luften ventil med ett ventilskaft remover. Pump i små mängder luft med luftfjädring pump för att uppnå önskad mängd gaffeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106799.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.