Hur till Ändra BMW Gear Oil

BMW rekommenderar att deras motorcyklar får en växel oljebyte var 600 miles under tung användning. Tyvärr betalar en motorcykel mekaniker att byta olja så ofta kan vara dyrt och tidskrävande. Istället för att vänta för att betala någon annan för att behålla din cykel, hålla den i gott skick genom att ändra växellådsolja själv. Du kommer att spara tid och pengar, och kommer att få tillbaka på vägen en hel del snabbare. Saker du behöver
Basic Hylsnyckelsats
Torxnyckel ställa
Momentnyckel
New
växellådsolja Mätglaset
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner

1

Ställ din motorcykel på sin center-stativ. Nästan alla BMW motorcyklar har en;. Men om din inte, stötta upp så att bakhjulet kan avlägsnas
2

Använd en hylsnyckel för att ta bort bultarna på bakskärmen om din cykel är så utrustad. Alla GS-modeller har en fender hölls av två bultar medan andra modeller inte har någon alls.
3

Demontera bakhjulet genom att lossa och ta bort de fem muttrarna med en hylsnyckel. Använd en Torx skiftnyckel för att lossa och ta bort bromsoket bultar. Låt bromsoket hänga från ramen av motorcykeln.
4

Ta bort de två hastighetssensor bultar bakom bromsrotorn med en Torx nyckel. Låt hastighetssensorn hänger från ramen med bromsoket. Ställ en spilloljekärl under oljeavtappnings bulten på baksidan av svingen.
5

Använd en Torx nyckel för att ta bort skruven oljan rinna. Olja kommer ut ur svingen. Låt oljan rinna i pannan tills det finns ingen kvar i svingarmen. Byt bulten oljeavtappningsskruven och dra åt den till 40 Newtonmeter (Nm) med en momentnyckel.
6

Använd ett mått för att mäta ut 0.22 liter växellådsolja. Häll oljan i baksvingen genom höger hastighetssensor hål, där man tagit bort en bult tidigare.
7

Återkoppla hastighetssensorn med de två Torx bultarna avlägsnats tidigare. Sätt tillbaka bromsoket till swing arm med en Torx nyckel. Använd en hylsnyckel för att installera det bakre hjulet och dra åt muttrarna. Sätt tillbaka den bakre stänkskärmen med de två fender fästbultarna bort tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106762.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.