Hur att bryta Motorcykel Kedjor

Ta en sträckt eller sliten kedjan från en äldre motorcykel ofta betydde att behöva gå igenom den svåra och utdragna processen för att ta bort motorcykelns bakre svingarmen och hjul. Men moderna drivkedjor använda ett flyttbart huvudlänk att sammanfoga kedjeändarna, vilket gör att kedjan att brytas och avlägsnas utan ytterligare demontering av maskinen. En elektrisk slipmaskin och en specialiserad chain-breaking verktyg krävs, men investeringen kan vara värt om du planerar att behålla din motorcykel själv. Räkna med att spendera minst 15 minuter för att bryta kedjans ögla. Saker du behöver
Underhåll stå
elektrisk slipmaskin
Chain-breaking verktyg
Visa fler instruktioner
1

Lyft motorcykelns bakhjul från marken . Använd antingen motorcykeln centrum stativ eller ett tillbehör underhåll monter.
2

Rotera hjulet så att kedjans ögla, vanligen identifieras genom sitt olikfärgade sidoplåten, är centrerat mellan ramen och bakhjulet. Addera 3

Slipa huvudet av de tillplattade nitar på huvudlänken sida plattan, med hjälp av en elektrisk slipmaskin. Stanna när nitarna är i jämnhöjd med sidoplåten ansikte.
4

Placera kedjan-breaking verktygets stift under den första grunden nit på sidoplåten. Dra åt stiftet mot niten tills niten har trycka ut av sidoplattan. Upprepa på den återstående niten.
5

Dra sidoplåten från framsidan av kedjan. Dra den återstående sidoplåten och nitar ut från baksidan av kedjan.
6

Dra kedjan från motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107614.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.