Hur man byter en Suzuki motorcykel batteri

En dött batteri kan snabbt förstöra en helg av skoj på den öppna vägen med din Suzuki motorcykel. Alla Suzukis poster i sin senaste modell sortimentet, från GSX-R-serien sport cyklar till Boulevard raden av kryssare, förlita sig på sina batterier för att generera elektrisk laddning som driver deras tändsystem. På de flesta av dessa modeller, är det för att byta batteri en snabb uppgift som kommer att ta mindre än 10 minuter att slutföra. Se till att det nya batteriet är fulladdat, innan du installerar det, för att förhindra för tidigt batterifel i framtiden. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

unbolt motorcykelns sits från ramen med en insexnyckel för att ta bort bultar under den bakre eller sidorna av sätet. Lyft sitsen uppåt och dra den bakåt för att ta bort metall tungan på framsidan av sitsen från spåret under bensintanken.
2

Dra gummiband bort av hakarna på sidorna av batteriets facket.
3

Skruva loss batteriets negativa pol bulten med en Phillips skruvmejsel. Lyft den negativa batterikabeln från batteriet och motorcykelns ram.
4

Ta batteriets positiva inlägg bult med Phillips skruvmejsel. Lyft den positiva batterikabeln från batteriet.
5

Dra ut det gamla batteriet ur facket och ersätta det med ett nytt, fulladdat batteri.
6

Anslut batterikablarna till motsvarande batteripolerna, börjar med den positiva kabeln följt av minuskabeln. Skruva i inlägget bultarna med Phillips skruvmejsel.
7

Skjut sätet tunga i ramens spåret under bensintanken. Sänk sitsen på ramen. Skruva stolens bultar på plats med insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107600.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.