Konfigurera Tips för 2009 YZ 450 Förgasare

2009 års Yamaha YZ450F-aktien förgasaren kommer från Keihin. Medan Mikuni har varit förgasaren valet av Yamaha i år, är det Keihin 39mm FCR förgasare en banbrytande design som fungerar mycket bra på fyrtaktsmotorer dirtbikes. Den FCR carb setup är ungefär densamma, i teorin, till andra kolhydrater. Den har en venturi och bild. Dess flera bränslekretsar motsvarar olika gaspådrag positioner. Montering och inställning rätt bränslestrålarna kommer att leverera rätt bränsle atomisering och skarpa gasrespons på alla varvtal. Setup är ibland kallad "bestyckningen," välja och installera rätt bränsle jets. Medan dessa saker är likartade, är det viktigt att förstå grundläggande skillnader och komplexitet YZF s carb. Förstå skillnaderna
p Om du förstår carb grunderna, är det frestande att bara börja ta carb isär. Om du är van vid att populära Keihen CV kolhydrater, kan FCR carb vara lite förvirrande. Det är långt mer komplicerat. Den bilden har fyra styrhjul som du inte hittar på traditionella CV kolhydrater. Den har en pump bränsle accelerator som du inte hittar på de flesta andra kolhydrater dirt bike. Det är viktigt att förstå att FCR är en ny generation carb. Första gången du arbetar på en, gör inte en "undersökande demontering." Det är dags att gå tillbaka till fabriken manual, eller en utmärkt eftermarknaden tuning guide.
Ta bort Carb

"F" i "YZF" står för fyrtaktare. Som 2-taktare smuts cyklar ersätts med fyrtaktsmotor, krävs det en mer sofistikerad fyrtakts att matcha 2-takts makt. Följaktligen har YZF mycket mer packade i dess motor område än det relativt enkla YZ 2-stroke. Den YZF är inte rymlig att arbeta på. Ta bort det kan vara den största delen av jobbet.
Inte isär TPS

När förgasaren är fri från motorn, ta inte bort TPS eller "Throttle Position Sensor". Det är kalibrerad och synkroniseras på gaspådrag. Ta bort det skapar en massa extra och onödigt arbete, eftersom det kommer att behöva synkroniseras på monteringen. Addera Ändringar

Tuning och uppgraderingar ofta görs samtidigt . Det är viktigt att förstå att alla ändringar du gör på din YZF, såsom ett nytt avgassystem, kommer att ändra inställningar krav på förgasaren. Många tillverkare av eftermarknaden prestanda delar har bestyckningen rekommendationer för användning tillsammans med sina delar. Dra nytta av dem. Om du har provat flera gånger, och har fortfarande inte fått rätt inställning, det finns många FCR förgasare specialister som kan ställa in din carb för dig och få dig tillbaka till ridning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110758.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.