Hur stämmer jag upp en Harley 883?

Regular tune-ups kan förlänga livslängden på din Harley-Davidson XL883 Sportster, förhindrar onödigt slitage från skada motorcykelns motor och transmission. Dock bör en tune-up täcker mer än bara olja. Motorcykelns bromsar, tändstift, luftfilter och även elsystem bör uppmärksammas rutinmässigt för att hjälpa dig att fånga problemen innan de orsakar allvarliga skador på vägen. Räkna med att tillbringa minst en och en halv timme på jobbet för att ge varje komponent rätt mängd uppmärksamhet. Saker du behöver
skruvmejsel
oljetråget
3 QTS. 20W50 olja
Hylsnyckel och uttag
1 qt. transmissionsolja
Torx skruvmejslar
Luftfilterinsats
Tändstiftshylsa
Tändstift
Tändstiftsgap Tool Review Bromsbelägg
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Ljus lökar
Visa fler instruktioner
1

Leta oljetanken s dräneringsslang på vänster sida av ramen. Lossa slangen s klämma med en flat skruvmejsel och dra slangen bort av ramen. Tappa ur oljan i ett oljetråg och sätt tillbaka avloppsslangen på ramen. Dra åt slangklämman med en skruvmejsel. Skruva av oljefiltret från motorn och ersätta det med ett nytt oljefilter. Dra åt oljefiltret för hand tills basen av Uppgiftslämnaren vidrör motorn, den dra åt den ytterligare ett halvt varv. Fyll oljetanken med tre liter färska 20W50 olja.
2

Skruva bort avtappningspluggen från botten av transmissionen enhet med en hylsnyckel och dränera transmissionsolja i ett oljetråg. Skruva bort avtappningspluggen i transmissionen och dra åt den med en hylsnyckel. Fyll på växellådan med 1 qt. av transmissionsolja.
3

Avlägsna skruvarna från utsidan av luftrenarlocket med en Torx-skruvmejsel. Dra av locket till luftrenaren. Tag bort filtret från luften renare bas och ersätta det med ett nytt filter. Placera locket på luftrenaren basen. Dra åt bultarna luften renare omslag med en Torx-skruvmejsel.
4

Dra tändkablarna bort av både motorns tändstift. Skruva ur tändstiften med ett tändstift socket. Ställ in nya tändstift "elektrodgap till 0,40 inches med ett gap verktyg. Skruva ut tändstiften på motorn med ett tändstift socket. Skjut tändkablarna på båda tändstift.
5

Inspektera bromsbeläggen på de främre och bakre hjulen. Använd en ficklampa för att belysa området där bromsklossarna möta bromsrotorn. Byt ut bromsbeläggen, om det är mindre än 1,8 tum av pad kvar material.
6

Lyft batterilocket lock för att komma åt batteripolerna. Testa batteriets laddning med en multimeter. Helst bör batteriet ha en minsta avgift på 12,8 volt. Ladda batteriet med en automatisk laddare och testa batteriet.

Vrid motorcykelns tändningen och kontrollera att alla lampor och indikatorer fungerar korrekt. Byt ut alla utbrända lampor. Starta motorn och testa batteriet med en multimeter för att kontrollera laddspänningen. Helst bör batteriet ha en minsta spänning på 14,1 volt. Stoppa motorn och stäng batteriluckan lock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107439.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.