Onormal Motorcykel däckslitage

Motorcykeldäck ger den avgörande kopplingen mellan cykel och vägbanan. Däcket kontaktyta kan vara ganska små, bara ett par inches, och Traction lätt minskas genom slitage på däckets slitbana. Onormalt slitage indikerar ett problem med fordonet eller åkstil, och orsaken bör åtgärdas för att undvika farliga körtillstånd och täta, kostsamma förändringar däck. Low-Pressure Wear

lågt däcktryck gör att däcket deformeras och göra en större kontaktyta än avsett. Hårt slitage eller skav på båda sidorna av däcket i den yttre tredjedelen av slitbanan, och lätt slitage i mitten tredje indikerar fortsatt lågt däcktryck. Lågt däcktryck leder till dålig hantering i hörnen, minskat bromsförmåga och överdriven, ojämnt däckslitage.
Högtryckstvätt Wear

Högt däcktryck deformeras däcket vid vilket gör det alltför rund och svårt att hålla rätt storlek kontaktyta. Överuppblåsning orsakar centrum av däcket att kontakta vägytan felaktigt, vilket gör att centrum tredjedel av slitbanan att bära mycket snabbare än resten. Detta tillstånd minskar dragkraft och orsakar en hård tur och leder till täta däckbyten. Se till att alla däcken är pumpade till tillverkarens rekommendationer.
Stort slitage

Svår nötning i centrum tredjedel av slitbanan plåster trots rätt däcktryck kan orsakas av felaktig körteknik. Utföra burn-outs eller "rökning däcken" kan bära ett däck oerhört, avlägsna slitbanegummi från mitten av den bakre däcket. Alltför hård bromsning kan medföra att däcket glider på vägen, vilket orsakar platta fläckar på grund av Slitage placeras på den. Platta fläckar kan påverka hanteringen och däck balans, och kan minska styrkan kontaktyta grund hopping av däcket.
Ensidig Scuffs

Felaktig framhjulet offset orsaker cykeln för att luta åt ena sidan mer än den andra. Handlingen att motverka styrning mot denna kraft får framhjulet att skrubba på vägbanan. Skav och slitage på ena sidan av däcket anger en offset problem. Arrange distanserna i framaxeln för att justera offset med en magnesium-fälg. Justera ekrarna att flytta däckfälg förhållande till navet för att justera offset på spetsad (spoked) fälgar.
Diagonala Scuffs

Skav som visas diagonalt över trampa på den bakre däcket indikerar en out-of-uppriktningstillstånd. Bakaxel förskjutning, som kontrolleras av bakaxel skadereglerare, får bakhjulet att ständigt röra sig bort från mittlinjen av resor, vilket gör att bakhjulet att skrubba hela vägbanan. Slitagevarnarna starkt påskyndas om däcket är ur läge, och hanteringen blir svårt, särskilt vid kurvtagning eller på halt väglag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107146.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.