Hur man byter Starter på en Honda Goldwing

En skadad eller utsliten starter kan sätta stopp för en lång motorcykel rida innan det börjar. Utan en fungerande startmotor, kommer inget annat än en ansträngande mejselstart föra en Honda Goldwing tillbaka till livet. Tyvärr åtkomst startmotorn är en ganska svår uppgift, eftersom det är täckt bakom en labyrint av karosseri och mekaniska komponenter. Även ersättningen kan kompletteras med grundläggande handverktyg, kan det vara bortom den tekniska kunskapen om vissa DIYers. Don ' t försök att ersätta din starter om du inte är väl förtrogen med din Goldwing ' s makeup. Saker du behöver
Motorcykel stativ 5, 6 och 10 uttag mm
Hylsnyckel
10 mm skiftnyckel
Startmotor O-ring
Startmotor
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln på ett stativ och ta bort bränsletanken ' s motorkåpan. Öppna kåpan fickor och avlägsna trimma klipp, trycka i centrum stift och dra klippet ut. Dra fickorna bort från spackling. Med hjälp av en 5 och en 6 mm hylsa, ta bort skruvarna som håller fast övre kåpan till bränsletanken och lyft kåpan uppåt. Koppla bort alla kablar och ställa kåpan åt sidan. Använd en 10 mm hylsa för att ta bort alla fyra bultar som håller fast bränsletanken till ramen. Lyft den högra sidan av bränsletanken uppåt och koppla loss alla de ledningar kontakter. Ta bort bränsletanken från den vänstra sidan av motorcykeln.
2

Lokalisera den bakre cylindern broms master och ta bort båda bultarna med en 10 mm hylsa. Flytta den bakre cylindern broms master åt sidan. Lokalisera de två skruvarna som låg bakom den bakre bromshuvudcylindern. Dessa bultar säkra batteriet ' s jordkabel och den omvända vajern hållaren. Avlägsna bultarna och dra bort batteriets jordkabel och omvänt skift kabel hållaren med en 10 mm hylsa.
3

Följ den omvända vajern med startmotorn. Ta det omvända växelarmen, med hjälp av en 10 mm hylsa för att ta bort skruven i mitten av skiftet armenheten fäst den omvända vajern.
4

Dra gummi damm starta upp med startmotorn & , # 039, s terminal. Med hjälp av en 10 mm nyckel och skruva ur terminalen muttern och dra i startsnöret tråd leder bort från terminalen. Ta bort startmotorn från motorcykeln. Ta bort alla tre skruvarna som håller startapparaten på motorn med 10 mm hylsa. Dra startmotorn bort formuläret motorcykeln.
5

Sätt en ny O-ring runt startmotorn, placera den i det nedsänkta kanalen på motorsidan av startmotorn. Säkra startmotorn till motorn, med hjälp av en 10 mm hylsa att sätta i och dra åt alla tre skruvarna. Sätt i startmotorn in i motorn. Placera starter tråd leda till startmotorn ' s terminal och dra terminalen muttern med en 10 mm nyckel.
6

tillbaka omvända växelarmen, bränsletank och motorkåpan följande riktlinjer som skisseras i Steg 1, 2 och 3 bakåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107333.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.