Hur Justera ventiler på Honda VTX 1300 2004 Motorcykel

ventil justeringar är en av de svåraste underhåll krav att uppfylla för de flesta mc-ägare, tack vare det stora komplexiteten i de flesta motorer. Men medan de flesta motorcyklar använder en shim-stil metod ventil justering, använder Hondas VTX 1300 en praktisk skruv-stil metod ventil justering som gör denna mödosamma process bara lite lättare. Några speciella verktyg krävs för att göra jobbet, så ett kort besök till din lokala Honda återförsäljare Innan detta projekt. Saker du behöver
Hylsnyckel 10, 12 och 17 hylsor mm
5 mm insexnyckel
Bladmått
Honda ventil justering skiftnyckel (Honda del # 07.908-KE90100) katalog
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln och låt den svalna i minst 1 timme. Ta bort cylindern kåpan från höger sida av motorn, genom att dra höljet s monteringsflikar ur motorns gummigenomföringarna.
2

Använd en 6 mm insexnyckel, ta bort hylsan bulten från baksidan av passagerarsätet fästet. Lossa skruvarna på båda sidor är i passagerarsätet s grab rem med en 8 mm insexnyckel och dra sätet åtskild från motorcykeln. Lyft sidorna på framsidan uppåt en aning och ta bort socket bultar på stolens hörn med en 8 mm insexnyckel. Lyft den bakre delen av sitsen upp och dra till det på baksidan av motorcykeln för att ta bort det.
3

bort bulten från basen av bränsletanken med en 12 mm hylsa . Lyft bränsletanken uppåt. Kläm bränsleledningen s slangklämma för att lossa den och dra bränsleledningen bort av bränslekranen. Koppla hastighetsmätarens ledningar kontakten från motorcykelns ledningsnät. Dra bränsletanken på baksidan av motorcykeln och ställ den åt sidan.
4

Avlägsna locket timing hålet från höger sida av motorn, med en 5 mm insexnyckel för att ta bort uttaget bultarna från lockets kanter. Ta tidpunkten locket med en 12 mm hylsa.
5

Demontera slangen lufttillförseln och ventil från den bakre cylindern, med hjälp av en 10 mm hylsa för att ta bort bulten från ventilen vistelse på ramen ryggrad. Avlägsna locken ventiljustering från båda cylindrarna.
6

Placera en 17 mm hylsa över vevaxelns bult i timing hålet. Leta upp "FT" markeringen på vevaxeln primära drivhjul. Vrid vevaxeln medurs med 17 mm hylsa tills "FT" märket är i nivå med index skåran på höger sida av tidpunkten hålet. Jiggle hylsnyckeln försiktigt från sida till sida för att kontrollera för släck i vipparmarna - en liten mängd slack bör vara närvarande. Vrid vevaxeln medurs för ett helt varv med din hylsnyckel, och justera märket om inget slack.
7

Kontrollera insug och avgas frigång ventil med ett bladmått, mäter från mitten av ventilen ut. Inloppsventilen bör ha ett avstånd på 0,15 ± 0,02 mm, avgasventilen bör ha ett avstånd på .30 ± 0,02 mm. Ta bort bladmåttet.
8

Lossa ventilen s låsmuttern med en Honda ventil justering skiftnyckel och vrid justerskruven medsols för att reducera clearance, om det behövs. (Vrid justerskruven moturs för att öka clearance.) Kontrollera ventilspelet igen med ett bladmått. Gör justeringar som behövs, och dra åt justerskruven s låsmuttern med en Honda ventil justering skiftnyckel.
9

Med 17 mm hylsa, vrid vevaxeln medsols tills "RT" märke på den primära hårddisken växel är i linje med index skåran på höger sida av tidpunkten hålet. Inspektera och justera den bakre cylinderns ventilspel som beskrivits tidigare.
10

ihop motorcykeln i omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107365.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.